Çalıntı lüks ciple kaza yapan hırsızlar yakayı ele verdi

Ümraniye'de park halindeki kiralık lüks cipi çalan hırsızlar polisin GPRS ile yaptığı takip sonucu yakayı ele verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümraniye'de park halindeki kiralık lüks cipi çalan hırsızlar polisin GPRS ile yaptığı takip sonucu yakayı ele verdi. Çalıntı araçla kaza yapan hırsızlar ara sokaklarda kovalamaca sonucunda yakalanırken, çalınan araç kaza sonucunda kullanılamaz hale geldi.

Alınan bilgiye göre, bir güvenlik firması sahibi olan Ömür Karakaya, dün Kadıköy'de Necdet Karakoyun'a ait araç kiralama firmasından lüks bir cip kiraladı. Karakaya, akşam kiraladığı aracı Ümraniye İnkılap Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan evinin önüne park etti. Gece saatlerinde Karakaya'nın evine giren hırsızlar evden değerli eşyalarla birlikte kiraladığı lüks cipin anahtarını alarak kaçtı. Sabah uyandığında eve hırsız girdiğini fark eden Ömür Karakaya, durumu önce polise daha sonrada aracı kiraladığı firmaya bildirdi. Firma sahibi Necdet Karakoyun da lüks cipin üzerinde bulunan GPRS sayesinde aracın bulunduğu noktaları polise bildirdi. Yaklaşık 1 saat boyunca Çekmeköy, Ümraniye ve Ataşehir ilçelerinde dolaşan araç Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi'nde polis ekipleri tarafından görülünce kovalamaca başladı. Polis ekiplerinin Mustafa Kemal Mahallesi'nde kovalamaya başladığı araç, Örnek Mahallesi Karlıdere Caddesi'nde bir minibüse çarparak durdu. Çarpma sonucunda araçta bulunan 4 kişi kaçmaya başladı. Şahıslardan 3'ü ara sokaklara dağılırken, J.Ö. (15) isimli kadın şüpheli polis tarafından hemen yakalandı. Ara sokaklarda çalışmalarını sürdüren polis ekipleri zanlılardan S.G. (23) ve F.D.'yı da kısa sürede yakalayarak gözaltına alırken, kimliği belirlenemeyen diğer zanlı ise kayıplara karıştı. Gözaltına alınan zanlılar Ataşehir Şehir Hayrettin Yıldırım Polis Merkezi'ne getirildi.

Öte yandan lüks cipin çarptığı aracın sürücüsü, aracın bir anda önlerine çıkarak kendilerine çarptığını ifade ederek, ?Kaza sonrasında araçtan inen 3 kişi kaçmaya başladı. Bizde peşlerinden kovaladık. Ara sokaklara girerek koştular'' şeklinde konuştu.

Şahısların götürüldüğü polis merkezine gelen araç sahibi Necdet Karakoyun soruları yanıtsız bırakırken, aracı kiralayan Ömür Karakaya ise hırsızın eve ne zaman girdiğini tam olarak bilmediğini ifade ederek, ?Kapıyı açıp girmişler. Annemin çantasını, cüzdanımı, aracın anahtarını alıp gitmişler. Annem sabah namaza kalktığında hiç bir şey yokmuş. Sabah 08.30 uyandığımda araç yoktu. Firma GPRS sayesinde polisi yönlendirmiş araç yakalanmış ama olan oldu'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber