Velilerin 'İmam hatip' protestosu

Bahçelievler'de bulunan Kemal Hasoğlu İlköğretim Okulu'nun, İmam Hatip okuluna dönüştürüleceğini öne süren veliler, protesto gösterisi düzenledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Grup adına açıklama yapan Özgür Beyazkuş, "Birçok başarıya imza atmış olan okulumuzu bırakmak istemiyoruz. Bu okul bizim için sadece bir bina değildir. Bizler için çok daha fazla anlam ifade etmektedir. Yetkililer 800 öğrencinin hakkını bertaraf ederek bize buradan gidiyorsunuz dememelidir" şeklinde konuştu.

TRAMVAY YOLUNDA YÜRÜDÜLER

Basın açıklamasının ardından yürüyüşe geçen yaklaşık 100 kişilik grup, ?Okuluma dokunma', ?Kemal Has bizimdir, bizim olacak' şeklinde sloganlar attı. Ellerinde Türk bayraklarıyla Mehmet Akif Ersoy Caddesini bir süre trafiğe kapatan veliler daha sonra tramvay yoluna yöneldi. Bağcılar istikametine tramvay yolundan yürüyen veliler daha sonra tekrar cadde üzerinden okul önüne kadar yürüdü. Eylem sırasında bazı sürüceler korna çalarak velilere destek verdi. Okul önünde toplanarak alkışlarla uygulamayı protesto eden veliler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber