Şanlıurfa'dan kısa kısa

Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HARÜSEM) ve İŞKUR işbirliğinde 20 farklı meslek alanında istihdam garantili eleman yetiştirme kursları başlayacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı" (ÇOGEP) kapsamında öğrencilere spor eğitimi verilecek.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde ekonomik, sosyal ve sportif yönden imkanları kısıtlı 300 öğrenciye futbol, basketbol ve voleybol branşlarında lisans edindirmeye yönelik eğitimler verilecek.

Eğitimlere katılacak öğrencilere eşofman ve forma takımı, çanta ve spor ayakkabısından oluşan spor malzemeleri seti de Emniyet Müdürlüğü tarafından temin edilecek.

-İstihdam garantili meslek kursları

Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (HARÜSEM) ve İŞKUR işbirliğinde 20 farklı meslek alanında istihdam garantili eleman yetiştirme kursları başlayacak.

HRÜ öğretim üyelerince "elektrik tesisatı, torna tezgah operatörü, kaloriferci, ev tipi klima sistemleri mesleği, autocad, perakende satış elemanı, reyon görevlisi ve pazarlama satış elemanı" gibi birçok alanda verilecek eğitimde kursiyerlerin bir kısmı özel sektörde, sigortalı olarak istihdam edilecek.

En az ilkokul mezunu, 19-40 yaş arası herkesin başvurabileceği kursa müracaatlar 12 Haziran Salı gününe kadar kabul edilecek.

-"Yaz Kursları" başlıyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce çocuk ve gençlere yönelik çeşitli konularda "Yaz Kursları" başlıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, kurs kayıtlarının başladığını belirterek, hedeflerinin çocukların ve gençlerin boş zamanlarını değerlendirmek olduğunu kaydetti.

Yıldız, 29 Haziran Cuma günü başlayacak kurs kapsamında "yüzme, basketbol, futbol, tenis, karate, judo, voleybol ve hentbol" gibi toplam 16 branşta hizmet vereceklerini dile getirdi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber