Aydın'da su baskınına uğrayan hastane

Aydın İl Sağlık Müdürü Vekili Ramazan Tozlu, su baskını dolayısıyla hasta ve personeli tahliye edilen Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin en kısa sürede hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tozlu, yaptığı yazılı açıklamada, 3 Haziran tarihinde etkili olan şiddetli yağış sonucu, Aydın'da bir çok ev ve kamu kurumunun sel baskınına maruz kaldığını belirtti.

Bu olayın doğal afet kapsamında değerlendirilmesi gerektiği kanaatinde olduklarını belirten Tozlu, en çok zarar gören kurumlardan birinin de Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olduğunu söyledi.

Tozlu, şunları kaydetti:

"Hastane'de sel baskını sonucu 2. bodrum katının tamamı ki bu katta hastanenin elektrik ana dağıtım panoları, ısıtma merkezi, klima santrallerinin bir kısmı, yangın söndürme sistemleri, asansörler bulunmaktadır ve 1. bodrum katında laboratuvar ve röntgen bölümleri etkilenmiştir. Özellikle hastaneyi besleyen elektrik panolarının Sudan etkilenmesi sonucu hastane hizmet veremez hale gelmiştir. Olay esnasında tüm idari personel ve Sağlık Müdürlüğü yetkilileri hastaneye ulaşmış, hızlı verilen bir kararla tüm hastalar ilimizdeki diğer hastanelere herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan başarılı bir şekilde transfer edilmiştir. Olayın yaşanmasından hemen sonra hastanede su tahliye çalışmaları tamamlanmış olup, hasar tespit çalışmalarına başlanılmıştır.

Hastanemiz bilindiği üzere TOKİ aracılığı ile yaptırılmış olup, henüz kesin kabulü yapılmamıştır. Ayrıca, aynı kurum tarafından yaptırılmış olan inşaat riski sigortası kapsamında uğranılmış olan zarar giderilecektir. Dolayısıyla kamuya herhangi bir Mali yük söz konusu değildir."

Tozlu, hastane ile ilgili olarak yerel basında yer alan açıklamaların üzüntü verici olduğuna dikkat çekerek, "Gerçek dışı beyanlarda bulunarak bilgi kirliliği oluşturmaya çalışmaktadırlar. Bütün hasar en kısa sürede giderilerek hastanemiz hizmet vermeye başlayacaktır. Ayrıca bir daha bu olayın yaşanmaması için gerekli tüm tedbirler alınacaktır. Bizim bu olayla ilgili tek tesellimiz bu çaptaki bir doğal afette can kaybının yaşanmamasıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber