Isparta MEM, 4+4+4'e böyle mi geçiyor?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 15:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ISPARTA İKİLİ ÖĞRETİME Mİ GEÇİYOR?

Kamuoyunda 4+4+4 yasası olarak bilinen 6286 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanuna ve 09/05/2012 tarih ve 2012/20 sayılı genelgeye istinaden Isparta İl merkezinde Milli Eğitim Müdürlüğünce okulların ilkokul, ortaokul olarak belirlenmesine ilişkin kararlar alındı. Kanunun genel gerekçesinde ?zorunlu eğitimin kesintisiz gerçekleştirilmesinin sağlıklı ve verimli bir eğitim ortamının oluşturulması adına ciddi sorunlar oluşturmaktadır.? denilmektedir.

Isparta'da ilköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı 18'dir.

Isparta'da ikili öğretim yapan 3 okul varken şimdi 16 okula çıkmıştır.5 kat bir artış var.

Bu kadar öğrenci ilimize nereden geldi de böyle bir karar aldınız? Bakanlık bir mahallede iki okul varsa bunlardan birisini ilkokul diğerini ortaokul yapacaksınız derken neden o kadar yakın mesafedeki okulları ikili öğretime geçirdiniz. İkili öğretim yapan çocukların teneffüs araları 5 dakikadır. Bu süre çocuğun kantinden alışveriş yapmasına veya tuvalete gitmesine, beynini rahatlatmasına yeterli midir? Sabahçı grup sabahın erken saatlerinde okula gelirken diğer grup akşamın geç saatlerine kadar okulda kalacaktır. Sabah erken gelen öğrenciler ilk dersi uyuyarak geçirecek ve 6. Ders saatini de beyin yorgunluğundan anlayamayacaktır. Isparta yerleşim yeri bakımından Türkiye'de örnek bir eğitim kenti olacakken neden bu kadar kişinin hayatıyla oynanıyor. Bakanlık tüm Türkiye'deki okulları ikili eğitime geçirmeyi düşünseydi ülkede yeni okullar yapmasına gerek olmayacaktı. Bakanlık bile böyle bir karar almazken Isparta'nın bu kolaycılığı seçmesinin sebebi nedir? İlkokula ve ortaokula geçişler kademeli olacakken Isparta'da toplu bir geçiş olacak şeklinde kamuoyuna duyurarak halkta tedirgin edilmiştir.Oysa ki mahallede ilkokul olan okula 1.sınıflar kaydedilecek orta okul olan okula da 4 ten 5 e geçen öğrenciler kayıt edilecektir.

1-Isparta'da hiçbir ikili eğitime ihtiyaç olmadığı halde Isparta'daki okulları ikili eğitime geçirerek sorunları çözdünüz mü? Yoksa daha da arttırdınız mı?

2-Davraz mahallesinde bulunan Hafız İbrahim Demiralay İ.Ö.O. ile İTO Şehit Mustafa Gözütok İ.Ö.O. arasında sadece 550 metre mesafe var. Hafız İbrahim Demiralay İ.Ö.O.'nda derslik başına düşen öğrenci sayısı 33, İTO Şehit Mustafa Gözütok İ.Ö.O.'nda ise derslik başına düşen öğrenci sayısı 8 iken hangi düşünceyle Hafız İbrahim Demiralay İ.Ö.O.'nu ikili eğitime dönüştürdünüz? Yan yana okulun biri ikili eğitime geçirilirken diğer okul boş kalmaktadır. Ülke kaynakları birilerinin keyfine göre mi düzenlenmektedir?

3-Davraz Mahallesinde Gülbirlik İ.Ö.O. ile Fatih İ.Ö.O. arasındaki sadece 400 metre iken neden Gülbirlik İ.Ö.O. ikili eğitime geçirildi? Hâlbuki Gülbirlik İ.Ö.O. İlkokul ve Fatih İ.Ö.O.'da Ortaokul olsaydı hiçbir sorun olmayacaktı. Hangi gerekçeyle yan yana iki okul varken Gülbirlik İ.Ö.O. ikili eğitime geçirildi.

4-Anadolu Mahallesinde İYAŞ Selçuklu İ.Ö.O. ile Mustafa Şener İ.Ö.O. bulunmaktadır. Her iki okul arasındaki mesafe 647 metredir. Bu kadar yan yana olan okulların biri ilkokul diğeri ortaokul olması gerekirken neden her iki okulda ikili eğitime dönüştürüldü?

5-Mavikent İ.Ö.O. ile İ.M.K.B. İ.Ö.O. arasındaki mesafe sadece 438 metre olduğu halde neden her iki okulda ikili eğitime geçirildi?

6-Öğrenciler İ.Ö.O ile Şehit Koray Akoğuz İ.Ö.O. arasında mesafe 780 metre olduğu halde neden her iki okulda ikili eğitime geçirildi?

7- Öğretmenler İ.Ö.O ile Selahattin Seçkin ve Öğretmenler İ.Ö.O. arasında mesafe 745 metre olduğu halde neden her iki okulda ikili eğitime geçirildi?

8- Yedişehitler İ.Ö.O ile Bahçelievler İ.Ö.O. arasında mesafe 541 metre olduğu halde neden her iki okulda ikili eğitime geçirildi?

9- Yaşar Ulucan İ.Ö.O ile Fevzipaşa İ.Ö.O. arasında mesafe 540 metre olduğu halde neden her iki okulda ikili eğitime geçirildi?

10- Bağlar İ.Ö.O ile Yaşar Ulucan İ.Ö.O. arasında mesafe sadece 348 metre olduğu halde neden her iki okulda ikili eğitime geçirildi? Bu durumu akılla ve mantıkla izah etmek mümkün mü?

11- Cumhuriyet İ.Ö.O ile Nazmi Toker İ.Ö.O. arasında mesafe 611 metre olduğu halde neden her iki okulda ikili eğitime geçirildi?

12- Ülkü İ.Ö.O ile Atatürk İ.Ö.O. arasında mesafe 505 metre olduğu halde neden her iki okulda ikili eğitime geçirildi?

13- Sidre 2000 İ.Ö.O ile Halıkent İ.Ö.O. arasında mesafe 694 metre olduğu halde neden her iki okulda ikili eğitime geçirildi?

14- Halıkent İ.Ö.O ile Yahya Kemal Bayatlı İ.Ö.O. arasında mesafe 784 metre olduğu halde neden her iki okulda ikili eğitime geçirildi?

15- Gülcü İ.Ö.O ile Üçkardeş İ.Ö.O. arasında mesafe 370 metre olduğu halde neden her iki okulda ikili eğitime geçirildi?

16- Kamile Gürkan İ.Ö.O ile Üçkardeş İ.Ö.O. arasında mesafe 784 metre olduğu halde neden her iki okulda ikili eğitime geçirildi?

Sizin eğitimin kalitesinin artırılmasından anladığınız okulları ikili eğitime geçirmek midir? Öyleyse kanun çıkarmaya ne gerek vardı? Genelgeyle sorunu çözerdiniz. Ortaokul sabahçı, ilkokul öğlenci olacak diye okullara genelge göndermeniz yeterli idi. Eğer ikili eğitimi uygun görüyorsanız neden milyarlarca lira yatırım yapıp okulları tekli eğitime döndürmeye çalışıyorsunuz?

Muhammed Ali CENGİZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber