İstanbul'un ilk tablet gazetesini Vali Mutlu tanıttı

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından İstanbul'daki kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı çalışmaları duyurmak için aylık olarak çıkartılan ?İstanbul Ajans Gazetesi', Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun da katıldığı törenle tablet dönemine geçti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Valiliği İstanbul İl Özel İdaresi tarafından her ay yayınlanan, İstanbul Ajansı gazetesinin artık tüm tablet bilgisayarlarda ücretsiz okunabileceği açıklandı. İstanbul Ajans Gazetesi'nin tablet sürümü tanıtım toplantısına katılan Vali Hüseyin Avni Mutlu, ''Bugün çalışma takvimimizin son toplantısını yapıyoruz. Son toplantımızı da teknolojik atılımla kapatıyoruz. Yeni atılımlar yapmamız teknoloji daha iyi kullanmamız lazım diyerek İstanbul'un ilk tablet gazetesini yayın hayatına sokalım istedik.'' dedi. Vali Mutlu, İstanbul Ajansı'nın haberlerini, Ipad, Iphone ve benzeri teknolojik aletler aracılığı ile okunabileceğini kaydetti. Mutlu,''Eylül ayında ilk gazetemizi yayınlayarak İstanbullular ile buluşturmuştuk. Her ay 10 bin baskı yapıyor 5 bin 500 aboneye gönderiliyor. 371 yerel gazete İstanbul ajansını haberlerini kullanıyor.? şeklinde konuştu.

İstanbul İl Meclis Başkanı Hayrettin Çelik ise, iletişim teknolojisindeki değişim ve dönüşümlerin etkilerine seyirci kalmanın, yokmuş gibi hareket etmenin anlamsız olduğunu belirtti Çelik, ?Bu değişimleri doğru kavrayan yeni yöntemler keşfeden ve yenilikçi bir zihniyete sahip olan kurumlar, her zaman stratejik üstünlük sağlayacak ve yeni yüzyılda önderlik eden pozisyonda olacak.? şeklinde konuştu. Tablet gazete fikrini ?yeni medya çağı? açısından çok önemli ve değerli bir girişim olarak gördüğünü söyleyen Çelik, ?Kağıdı, dağıtımı, baskı masraflarını, pazarlamayı ortadan kaldıran tablet gazete fikri, eğer doğru tasarlanabilir, sağlıklı uygulanabilir ve insanlar tarafından kabul edilirse, yepyeni ufukların açılmasını sağlayabilir.? dedi.

İstanbul İl Özel İdaresi'nde gerçekleştirilen toplantıda İstanbul Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Bekir Kaplan, katılımcılara tablet gazetenin tanıtımını sunum ile anlattı. Kaplan,? İstanbul'un tablet gazetesi ilk İpadler üzerinden yayın yapacak. İlerleyen zamanlarda Android cihazlar içinde sürümümüzü hayata geçireceğiz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber