Alkış'tan öğrencilere 'hayat boyu öğrenmeye devam edin' tavsiyesi

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, sekiz aylık bir maratonun sonunda öğrencilerin karnelerini aldıklarını, ancak hayat boyu öğrenmeye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Müdürü Alkış, 19 Eylül 2011'de başlayan ve 8 Haziran itibariyle sona eren eğitim öğretim dönemine ilişkin yaptığı açıklamada öğrencilerine seslendi: ?17 Eylül 2012'de tekrar bir araya geleceğiz. Bu süre içinde okulda öğrendiklerimizin hayatta uygulamasını yapma imkânı bulacağız. Hayat boyu öğrenme devam edecek. Ya öğrenen ya öğreten olacağız, eğer hayırlı bir vatan evladı olmak istiyorsak. Tam manasıyla özgür olmak ancak ilmen üstün olmakla, önde olmakla mümkün olacaktır. Bizim çocuklarımız hep daha fazlasını yapacak güçtedir, sizlere güveniyoruz.?

Anne ve babalara da seslenen Alkış, ?Çocuklarımızın eğitimini birlikte yapıyoruz. Hatta biz öğretmenler olarak bir bölümünde etkin rol alıyoruz, siz bir ömür onların eğitimi ile ilgileniyorsunuz. İşimiz kolay değil ama çok önemli, kıymetli, muhabbetli ve sevaplı bir iş, sabır gerektiren, genişlik isteyen, anlayış isteyen; kimi zaman bilgi ama çoğu zaman da tecrübe isteyen bir işimiz var. Bir kişinin yetişmesine vesile olmak tüm insanların yetişmesine vesile olmak gibidir. Bir kişiyi de kaybetmek tüm insanları kaybetmek gibidir. Sizler bizim gibi eğitim ortağı paydaşlarımızsınız. Hayat boyu öğreten meslektaşlarımızsınız. Usanmadan, bıkmadan hep birlikte devamını diliyorum. Sizleri kutluyorum.? sözlerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber