Boğazlıyan'ın yatırım potansiyelleri masaya yatırıldı

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde Stratejik Belirleme Çalıştayı'nın ikinci toplantısı düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boğazlıyan Kaymakamlığı ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın işbirliğinde Boğazlıyan Şeker Fabrikası Misafirhanesi'nde düzenlenen çalıştaya İlçe Kaymakamı Coşkun Açık, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Özdal, Belde Belediye başkanları, daire müdürleri, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri, eğitimciler ve iş adamları katıldı.

İlçe Kaymakamı Coşkun Açık, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında amaçlarının Boğazlıyan'ın sorunlarını ele alıp, yatırım potansiyellerini belirleyerek ilçeyi her yönüyle kalkındırıp daha yaşanabilir ve marka şehir haline getirmek olduğunu söyledi.

Daha önceki toplantıda Boğazlıyan'ın sorunları ve değerlendirilmesi gereken yatırım potansiyellerinin tespit edildiğini hatırlatan Açık, ?Bu çalışma için oluşturulan ekip uzun suredir çalışmaktadır. Gelinen noktada potansiyellerin değerlendirilmesi için bütün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, eğitimciler, esnaf ve vatandaşlara büyük görevler düşmektedir. İlçemize yapılacak olan bütün çalışmalara destek verilerek ulaşılması hedeflenen Boğazlıyan'a el birliği sahip çıkılmalıdır.? dedi.

Boğazlıyan'ın gelişimine yönelik geleceği ile ilgili yapılacak çalışmalarda fikir alışverişinde bulunulmasının son derece faydalı olacağını ifade eden Kaymakam Açık, "Bizler Boğazlıyan'ı 10?20 yıl içerinde nerede görmek istiyorsak bununla ilgili fikir ve düşüncelerimizi bu tür toplantılarda paylaşmamız gerekir. Bu bizim Boğazlıyan'a karşı vicdani sorumluluğumuzdur. Bulunduğumuz noktadan memnun değilsek ve gelecekte daha iyi bir konuma gelebileceksek bununla ilgili çalışmalara bir an önce yön verilmelidir." diye konuştu.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu da Boğazlıyan'ın fotoğrafını çekerek ne tür ihtiyaçları var, ne tür potansiyeller ve yatırım imkânları var, bunların tespit edilip, projelerin uygulanmasını sağlamak istediklerini belirtti.

Palancıoğlu, "Buradan ortaya çıkan potansiyelleri, yatırım imkânları verilerini alarak ve gerekli yerlere ileterek projelerin sürekliliğinin sağlanmasını takip edeceğiz. Bu konuda Boğazlıyan'a bir katkımız olursa çok mutlu oluruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından sonuç raporu açıklanırken, bir önceki çalıştaya katılarak düşünce ve önerileriyle katkı sağlayan katılımcılara Kaymakam Açık tarafından takdir belgesi verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber