İstanbul'un en enteresan 8 koleksiyoncusu

Kimi çan topluyor, kimi müzik kutusu, kimi de çizgi roman ya da oyuncak.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUSA ALBUKREK

BİNLERCE OYUNCAĞI VAR

Nişantaşı'nın en eski cerrahlarından biri olan 75 yaşındaki Musa Albukrek'in, çocukluğundan bu yana sakladığı oyuncak ve maketlerle dolup taşan bir muayenehanesi var. II. Dünya Savaşı dönemine denk gelen çocukluğunun oyuncağa hasret yıllarını, kendi oyuncağını kendisi yaparak geçiren Albukrek'in geniş bir maket gemi, uçak ve tren koleksiyonu bulunuyor. Koleksiyondaki oyuncak sayısı binlerle ifade edilebiliyor.

FATMA ÖZGÜN APAYDIN

ÇANLAR KIZI İÇİN ÇALIYOR

Florame organik kozmetik markasının Türkiye distribütörü Fatma Özgün Apaydın, eski zamanlarda hizmetlileri çağırmak için kullanılan ancak bugün turistik amaçla satılan küçük çanları topluyor. Apaydın'ın dünyanın dört bir yanından topladığı çan koleksiyonunda şimdilik 52 parça var. Apaydın, 4.5 yaşındaki kızı Irmak'ın evde kendisini sürekli çanla çağırdığını söylüyor.

NEJAT ÇUHADAROĞLU

ASKERİ OBJELER ONDAN SORULUR

Dünyanın sayılı savaş malzemeleri koleksiyonerlerinden biri olan Çuhadaroğlu Holding CEO'su Nejat Çuhadaroğlu, 15 yıldır askeri obje topluyor. Çuhadaroğlu bu objeleri toplamakla kalmıyor, giysisinden pabucuna, dürbününden silahına askerleri de manken gibi giydiriyor. Bu manken askerleri de gerçekçi görünmeleri için kendisi yapıyor, hazır manken kullanmıyor.

LALEHAN GÜLLE

MÜZİK KUTUSU ONU DİNLENDİRİYOR

Ayna tasarımcısı Lalehan Gülle, altı yıldır müzik kutusu koleksiyonu yapıyor. Dünyanın dört bir yanından topladığı koleksiyonunda bugün için 42 parça müzik kutusu bulunuyor. Çocukluğundan beri müzik kutularına meraklı olduğunu söyleyen Gülle, "Onlar sayesinde yorgunluğumu atıyor, onlarla dinleniyorum" diyor.

NAİM ARNAS

OSMANLI'NIN ARMALARI BİR ARADA

Antika merakıyla bilinen yüksek mimar Naim Arnas, mesleğiyle de ilgili olarak kapı kolu, menteşe ve tokmak topluyor. Ancak en ilginç koleksiyonu 2 bin 500 parçalık armalar... 35 yılın emeği olan bu koleksiyonda; top, sancak, çapa, kılıç, yay ve topuz gibi semboller Osmanlı ordusunun gücünü temsil ediyor.

KAĞAN ATSÜREN

IŞIN KILICIBİRİKTİRİYOR

Grafik sanatçısı Kağan Atsüren'in çocukluktan başlayan Star Wars hayranlığı; geniş bir Star Wars figür, heykel, büst, kask ve ışın kılıcı koleksiyonunun temellerini atmış. 35 yılda binin üzerinde Star Wars objesi toplayan Atsüren, starwarsturk.gen. tr'nin de kurucusu.

AYTAÇ BİTER

MAKET OTOMOBİL TUTKUNU

Toshiba Türkiye Genel Müdürü Aytaç Biter, otomobil sporlarıyla ilgileniyor. Hatta o bir milli sporcu... Uzun yıllardır Bmw Borusan Motorsports takımında yarışıyor. Biter, maket otomobil biriktiriyor. Koleksiyonunda şu an için 300'ün üzerinde maket otomobil bulunuyor.

NEVZAT AYDIN

ÇİZGİ ROMANLARI ÇOK SEVİYOR!

Yemeksepeti.com'un sahibi Nevzat Aydın, tam bir çizgi roman bağımlısı... 30 yılda 3 bin 280 adet çizgi roman toplamış. Koleksiyonunun bir kısmı ofisinde, bir kısmı da evinde duruyor. 'Zagor' ve 'Mister No' favorileri arasında. Ofisinde Wars'un AT-AT robotu var. Raflarında Star Wars ve bilumum çizgi roman karakterlerine ait biblolar da bulunuyor. Aydın'ın sahaflarla sıkı bir dostluğu var.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber