SBS sona erdi... 116 bin personel görev yaptı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 12:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İlköğretim son sınıf öğrencileri için düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı tamamlandı. Sınava 1 milyon 98 bin 243 öğrenci girdi.

Türkiye saatiyle saat 10:00'da başlayan SBS, 654'ü yurt içi ve 10'u yurt dışında olmak üzere toplam 664 sınav merkezinde 3 bin 828 binada yapıldı. Sınava giren 1 milyon 98 bin 243 ilköğretim 8. sınıf öğrencisine 100 soru yöneltildi ve 120 dakika süre tanındı. Bin 548 engelli öğrencinin de girdiği sınavda, bu öğrencilere engel durumlarına göre ek süre verildi.

Sınav boyunca güvenlik önlemleri için 400 denetmen, 202 bakanlık temsilcisi ve 116 bin 724 bina ve salon görevlisi görev yaptı. Öğrenciler, sınav salonlarına yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saat bulunmaksızın sınava alındı.

Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemlerinden sonra salon başkanı, sınavda uyulacak kuralları hatırlattı, sınav evrakının bulunduğu güvenlik torbalarını öğrencilerin önünde açarak cevap kağıtlarını ve soru kitapçıklarını dağıttı.

Cevap kağıtlarının değerlendirmesi yapılırken aynı salonda sınava giren ve aynı tür soru kitapçığını kullanan öğrenciler arasında bilgisayar sistemi aracılığıyla ikili/toplu kopya taraması yapılacak.

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na (PYBS) başvuran ilköğretim 8'inci sınıf öğrencileri ise ayrıca bir sınava girmeyecek, SBS sonuçlarına göre PYBS puanları hesaplanacak.


SBS BAŞLADI

İlköğretim son sınıf öğrencileri için Seviye Belirleme Sınavı (SBS) başladı. Sınava 1 milyon 98 bin 243 adayın gireceğini kaydedildi.

SBS sınavı 654'ü yurt içi ve 10'u yurt dışında olmak üzere toplam 664 sınav merkezinde başladı. Sınavda öğrencilere Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, sosyal bilimler ve yabancı dil alanlarında 100 soru yöneltilecek. Saat 10.00'da başlayacak sınavda öğrencilere 100 soru için 120 dakika süre verilecek. Sınav soru ve cevapları ise saat 13.45'te kamuoyuyla paylaşılacak.

Bahçelievler'de sınava girecek Osman Yüksel, çok çalıştığını ancak heyecanının olduğunu söyledi. Gelecekte polis olmak istediğini ifade eden Yüksel, sınava girecek arkadaşlarına başarılar diledi.

Aynı okulda sınava girecek Aytuna İçer ise, biraz heyecanlı biraz da stresli olduğunu söyledi. Annesi Fatma İçer ile birlikte sınava gelen Aytuna, ?Kriminal polisi olmak istiyorum. Umarım herkesin sınavı iyi geçer.? dedi. Anne Fatma İçer ise çocuğundan çok kendisinin heyecanlı olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber