9 Haziran 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

09 Haziran 2012 Cumartesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İzmir'de partisinin olağan il kongresine katılacak. Başbakan daha sonra toplu açılışlar yapacak. (13.00/15.00)

Rus Bankacı Gorkov: Denizbank'ı aldı, Türkiye'yi övdü (Özel)

Denizbank'ı 3,5 milyar dolara satın alan Rus Sberbank'ın İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sergey Gorkov, Cihan Haber Ajansı'na konuştu. Türkiye'nin gösterdiği ekonomik gelişmeden övgüyle bahseden Gorkov, ?2001-2011 arasına baktığımızda Türkiye yüzde 43 büyüdü. Avrupa'da böylesine etkili pazar bulmanız mümkün değil.? dedi.

Fırıncıdan beyaz ekmeğe karşı ?organik un' formülü (Özel)

1 Temmuz'dan itibaren ekmekte başta daha fazla kepek katılması ve tuzun azaltılması gibi yapılması düşünülen değişiklikler, beyaz ekmek ile ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Beyaz ekmek ile ilgili ?sağlığa zararlı' iddialarına fırıncılar ve üreticiler katılmıyor. Diyetisyenler ise ekmeğin içindeki katkı maddelerine dikkat çekerek, bunların zararlarına vurgu yapıyor. Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Özer, beyaz ekmeğin beslenme adına önemli bir ürün olduğunu söylüyor. İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Demir ise beyaz ekmeğin günah keçisi haline getirildiğini belirterek, un ve kepek oranının ölçülü olduğu beyaz ekmeğin bedene faydaları olduğuna dile getiriyor. Diyetisyen Özlem Akın Uzunhasanoğlu da ekmekte bulunan katkı maddelerine dikkat çekerek, bunların boy kısalığından çeşitli damar hastalıklarına bazı rahatsızlıklara yol açtığını belirtiyor.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Le Meridien Hotel'de Avrupa İnşaat Sanayi Federasyonu (FIEC) Genel Kurulu çerçevesinde düzenlenen basın toplantısına katılacak. Bağış, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı, Sanayi ve Girişimcilikten Sorumlu Komiser Antonio Tajani ile görüşecek. (09.30/10.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ünye ve Fatsa ilçe başkanlığı binalarının açılışına katılacak, CHP İl Başkanlığı kongresine iştirak edecek. (10.30 / 14.00)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya'nın Serik ve Kemer belediyelerini ziyaret edecek, kültür merkezi binası temel atma töreni ile bir fabrikanın açılışına katılacak. (14.30 / 19.30)

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli'de Kalibre Boru Üretim Tesisi'nin açılışı ve Kandıra Namazgah Barajı'nın temel atma törenine katılacak. (11.00 / 14.30)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Trabzon'da valilik ve belediyeyi ziyaret edecek, düzenleyeceği basın toplantısının ardından işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek. (11.00/11.30/12.00/ 13.00/18.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kars'ta ''Türkiye Azerbaycan Gürcistan İş Forumu''na katılacak. (13.00)

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hakkari'de AK Parti il başkanlığı kongresi ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısı'na katılacak. (11.30 / 14.00)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstiklal Caddesi'nde ?İstanbul Shopping Fest 2012' kortej yürüyüşüne katılacak. (12.30)

Fatih Üniversitesi mezuniyet töreni, Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. (21.00)

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından bu yıl "İnsanlık El Ele" temasıyla düzenlenen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Adana etkinliği 5 Ocak Stadyumu'nda yapılacak. (20.30)

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği, 63 hafız için merasim düzenleyecek. (10.00)

KKTC Tabipler Birliği Başkanı Hüdaoğlu: Kürtajdda Türkiye'nin arka bahçesi olmak istemiyoruz (Özel)

KKTC Tabipler Birliği Başkanı Süphi Hüdaoğlu, Türkiye'nin gündemini meşgul eden kürtaj konusunda Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na konuştu. Hüdaoğlu, "Kürtaj konusunda Türkiye'nin arka bahçesi olmak istemiyoruz." dedi.

Suriye ile ilgili gelişmeler izleniyor

SPOR

EURO2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın, 2. gününde B Grubu'nda Hollanda-Danimarka ve Almanya-Portekiz maçları oynanacak. (19.00/21.45)

Üsküdar Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Engelliler Yaz Spor Okulları'nın açılışı Bağlarbaşı'nda yapılacak. (13.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber