12 Eylül darbesinin kapattığı kulüp, Büyükşehir'le tesise kavuştu

Bursa'da 1971 yılında kurulan ancak taraftarları arasında ?Dinamo Mesken' olarak adlandırıldığı için 12 Eylül askeri darbesinin ardından kapatılan Ertuğrulgazi Meskenspor, 37 yıl sonra tesislerine kavuştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Darbe döneminde ?milli değerlere açıktan saldırı' gerekçesi ile kapatılan Ertuğrulgazi Meskenspor, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan modern spor tesisi ile yeşil sahalara döndü.

Mesken'de 1971 yılında bir araya gelen mahallenin gençleri ve ileri gelenleri tarafından kurulan Ertuğrulgazi Gençlik ve Spor Kulübü, hızlı ve atak futbolu ile Rusya'nın efsane takımı Dinamo Kiev'e benzetilince taraftarlar arasında ?Dinamo Mesken' olarak adlandırılmaya başladı. Futbol ağırlıklı kurulan kulüp, amatör lig maçlarında aldığı başarılı sonuçlarla önce mahalle sakinlerinin daha sonra da Bursa'nın ilgi odağı oldu. Rakiplerinin korkulu rüyası haline gelen kulüp, 12 Eylül askeri darbesinin ardından ?Dinamo Mesken' adının ?Milli değerlere açıktan saldırı' olduğu gerekçesiyle 1981 yılında kapatıldı. Dönemin yöneticileri, kulübü kapatmakla kalmayıp, bazı yöneticileri ve futbolcuları da gözaltına aldı.

Mahkemeye çıkartılanlardan sadece 3'ü beraat ederken diğerleri ise çeşitli cezalara çarptırıldı. O yıllarda kulüpte futbol oynayıp yöneticilik yapanlar, mesken spor ruhunu yeniden yaşatmak ve futbolun yanı sıra diğer branşlarda da yetenekli sporcular yetiştirmek amacıyla 37 yıl sonra 2008 yılında kulübü yeniden kurdu. Kısa sürede farklı branşlarda önemli başarına imza atan Ertuğrulgazi Meskenspor Kulübü başta olmak üzere bölgedeki amatör kulüplerin kullanacağı saha bulunmamasını göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi, bölgeye modern bir spor kompleksi kazandırdı. İçinde suni çim futbol sahası, basketbol sahası, idari bina ve tribünlerin bulunduğu tesisler düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yeniden kuruluşunun ardından geçen 3 yılda önemli başarılara imza atan Ertuğrulgazi Meskenspor Kulübü'nün yeni tesislerinin açılış töreni kulübün eski yöneticileri, oyuncuları ve Bursalı spor adamlarını bir araya getirdi. Kulüp kapatılmadan önce tezahüratlarıyla tribünleri coşturan takımın amigosu usta oyuncu Erkan Can da bu mutlu günde arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber