Kariyerin önündeki en büyük engel; askerlik

Türkiye'de yapılan bir araştırma, gençler arasında askere gitmek için en uygun zamanın okuldan mezun olduktan sonra olduğunu ortaya koydu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mezun olduktan sonra askere gitmek yerine iş bulup birkaç sene çalıştıktan sonra askere gitmek isteyenlerin oranının ise yüzde 19'larda kalması, zorunlu askerliğin gençler arasında kariyer için büyük engel teşkil ettiği şeklinde yorumlandı.

Önemli değişiklikler içeren Askerlik Kanunu yeni bir sürecin önünü açtı. Kariyer.net, platformu, düzenlediği bir anket çalışması ile çalışanların ve iş arayanların yeni askerlik kanunu ile ilgili neler düşündüklerini araştırdı. 30 Mayıs-07 Haziran tarihleri arasında Kariyer.net üzerinden gerçekleştirilen anket çalışmasına toplam 3 bin 13 kişi katıldı. Ankette adaylara ?Sizce askerlik görevi için en uygun planlama hangisi?? sorusunu yöneltti. Adayların yüzde 70'i bu soruya askerlik için en uygun zamanın ?mezun olduktan sonra hemen gitmek? olduğu yönünde cevap verdi. ?Birkaç yıl çalışıp daha sonra gitmek? cevabını verenlerin oranı yüzde 19. ?Mümkün olduğunca ertelemek? cevabını verenlerin oranı ise yüzde 11.

Ankette cevabı en çok merak edilen bir diğer soru ise, "Yeni askerlik kanununun çalışanlar ve iş arayanlar açısından faydalı olacağını düşünüyor musunuz?" oldu. Adayların sadece yüzde 40'ı yeni düzenlemenin faydalı olacağını düşünüyor. Yüzde 30'luk bir kesim ise askerlik kanununun çalışanlar ve iş arayanlar açısından fayda getirmediğine inanıyor. Önemli bir değişiklik olmayacağını söyleyenlerin oranı ise yüzde 30.

Adaylara yöneltilen ?Zorunlu askerliğin kariyer için engel oluşturduğunu düşünüyor musunuz?? şeklindeki soruya katılımcıların yüzde 74'ü ?evet? cevabını verdi. Zorunlu askerliğin kariyer için engel oluşturmadığını düşünenlerin oranı ise yüzde 26'da kaldı.

Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, anketle ilgili değerlendirmesinde, yeniden düzenlenen askerlik kanunun beraberinde köklü değişiklikler getirdiğini, ancak farklı özelliklere sahip bir jenerasyon ile karşı karşıya olduğunu gösterdiğini söyledi. Bu kuşağı gelişime ve gelişim fırsatlarına çok büyük önem verdiğini belirten Azoz, "Bu kuşak iş hayatına öncelikle kendini geliştirmek olarak bakıyor. Adaylar iş hayatına atıldıktan sonra kısa bir süre de olsa ara vermek istemediğinden giderek daha fazla kişi askerlik hizmetini mezun olur olmaz yapmayı tercih ediyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber