Kalp atımı ve solunumu olmayan hasta yeniden hayata döndürüldü

Eskişehir'in Mihallıçık ilçesinde, geçirdiği kriz sonrası kalbi duran bir kişi, 3'ü doktor 10 kişilik sağlık ekibinin bir saatlik çabalarının ardından yeniden hayata döndürüldü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalp masajı ve akciğerine hortum salınıp, ambu yöntemiyle solunum yapması sağlanarak kalp atışı ve sponten solunumu geri getirilen hasta, daha sonra Ankara'dan gelen Ambulans Helikopter ile Osmangazi Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Salim Tepe ( 52 ), ikamet ettiği Ömerli Köy'ünden Mihallıçık ilçesine gelirken yolda kalp krizi geçirdi. Bir araçla devlet hastanesine getirilen Tepe'nin muayenesinde, kalp atımı ve solunumunun olmadığı belirlendi. Hemen harekete geçen Dr. Mustafa Yurtsever, Dr. Sinan Bal, Uzman Doktor Fatma Tufan'ın beraberindeki 10 kişilik ekip, Tepe'yi yeniden hayata döndürmek için çalışma başlattı. Tepe'ye bir saat boyunca kalp masajı uygulandı, akciğerine hortum salınarak ambu yöntemiyle solunum yapması için çalışıldı. Hummalı çalışma olumlu sonuç verdi, sağlık görevlilerinin 1 saatlik mücadelesi sonrasında Tepe yeniden hayata döndürüldü. Çalışmalarından olumlu sonuç alan sağlık ekibi, Tepe'nin tam donanımlı hastaneye götürülmesi için ambulans helikopter istendi. Yeniden hayata döndürülen Tepe, kısa sürede Ankara'dan gelen Ambulans Helikopter ile Osmangazi Üniversite Tıp Fakültesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tepe'nin Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber