Koşmaz: THY yolcularına ikram edilen Manisa üzümü okullarda da dağıtılmalı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (MTSO) Bülent Koşmaz, THY yolcularına ikram edilmeye başlanan sultaniye kuru üzüm tanıtımın için okullarda da planlı olarak dağıtılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen "Sultaniye Üzüm Kanatlanıyor" başlıklı tanıtım toplantısı Sarıkız Tesisleri'nde yapıldı.

Toplantıda konuşan MTSO Başkanı Koşmaz, 200 merkezî noktaya sefer düzenleyen THY'de, sultaniye kuru üzümün 25 gr.'lık paketlerde ücretsiz ikram edilmesinin çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Bu projenin diğer ilçelere de örnek olacağını ve yakın zamanda benzerlerinin başlatılacağına inandığını dile getiren Koşmaz, ?Kuru üzüm dağıtımının, planlı olarak okullarda da yapılması gerekiyor. MTSO olarak biz de okullara yönelik bir projemizi hayata geçirmiştik. Manisa'daki ilköğretim öğrencilerine beslenme saatinde kuru üzüm dağıtmış ve başarılı olmuştuk. Manisa'da da üzüm tanıtım grubu kurulmuş ancak başarılı olamamıştı. ATSO, gerçekten büyük bir projeyi hayata geçirmeyi başardı. Desteklerinden ötürü KOSGEB'e teşekkür ediyor, emeği geçen herkesi kutluyorum.? dedi.

ATSO Başkanı Mustafa Seyhan ise ekonominin her geçen gün daha rekabetçi bir hale geldiğini, oda olarak değişimi ve yeniliği ön planda tutmayı hedeflediklerini söyledi. Özellikle Sarıgöl ve Alaşehir ilçelerinin sultaniye üzümünü ön plana çıkardıklarını dile getiren Seyhan, ?Bu doğrultuda bir proje ürettik. Projemiz kapsamında 25'er gr.'lık 1 milyon adet poşette hazırlanan kuru üzüm, THY seferlerinde yolculara ikram edilmeye başladı. Ellerimizi kavuşturma zamanıdır. Üzüm tanıtım grubunun bir an önce kurulması gerekmektedir. Üzüm, şifa kaynağıdır. Alaşehir ve Sarıgöl üzümü, ir marka olma yolunda ilerliyor. Hayalimiz, evlerde de her gün bir avuç üzüm tüketilmesidir.? şeklinde konuştu.

KOSGEB Başkan Yardımcısı Metin Şatır da Alaşehir ve Sarıgöl'ün böyle bir projeye imza atarak, Manisa'nın üzümünü tanıtmada önemli bir adım attıklarını söyledi. Şatır, kuru üzümün THY tarafından yolculara ikram edilmesinin de hedeflenen hayali gerçekleştirdiğini kaydetti.

Toplantıya Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, MTSO Başkanı Bülent Koşmaz, Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, KOSGEB Başkan Yardımcısı Metin Şatır, ATSO Başkanı Mustafa Seyhan, Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür ve işadamları katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber