Sbs'ye giren öğrencilerin su içtikleri pet şişe kapaklarını topladı

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Yanlızçam köyünde ikamet eden 60 yaşındaki Kıyasettin Argün, engelli çocuklar için eline aldığı poşetle Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) giren öğrencilerin sınavda içtikleri su şişelerinin kapaklarını topladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SBS'ye giren öğrenciler yanlarında içmek için götürdükleri pet şişelerinin kapaklarını dışarıda Kıyasettin Argün'e verdiler. Kıyasettin Argül, cepinden çıkarttığı poşetin içerisine öğrencilerin sınav süresince içtikleri pet şişelerini toplamaya başladı. İçeriden çıkan öğrencilerden Özge Yılmaz, "Sınavımız iyi güzel geçti. Bazı sorular çok zordu bazıları da çok kolaydı. Matematik soruları biraz zordu fakat İngilizce sorularında da biraz zamanım yetmedi. Biz SBS'ye girerken yanımıza su aldık, içtik. Şimdi de engelli arkadaşlarımız için tekerlekli sandalye alacaklarmış bizimde bir katkımız olsun diye bizlerde su şişelerimizin kapaklarını verdik" dedi.

Kapakları toplayan Kıyasettin Argün, "Ben bu mavi şişe kapaklarını topluyorum. Yatağa mahkum olan sakat çocuklara tekerlekli sandalye almak için. Burada SBS sınavına giren öğrenciler gelip su içiyorlar, bende o kapakları atmamaları için topluyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber