AKP'li Tosun: Vekile zam değil lojman verin

Haber Giriş : 29 Haziran 2005 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Tokat Milletvekili Resul Tosun, milletvekili maaşlarına zam yapılmasına "Ayıp olur" diyerek karşı çıkarken, Ankara'da evi olmayan milletvekillerine lojman ya da kira parası verilmesini verilmesini istedi.

Tosun, dün yapılan AKP Grup toplantısının basına kapalı bölümünde milletvekili maaşlarına zam yapılmasına, "Çok ayıp olur. Etik olmaz, ahlaki olmaz. Kimseye anlatamayız" diyerek karşı çıktı. Tosun, bu konuda "İsveç Modeli"ni önerdi.

Geçen hafta İsveç'e bir gezide bulunduğunu, oradaki milletvekillerinin durumunun Türkiye'de de örnek alınabileceğini belirten Tosun, İsveç'te milletvekillerinin yaklaşık 10 milyar TL, Türkiye'de ise 7 milyar TL maaş aldıklarını belirtti.

Tosun, maaşlarda pek fark olmadığını, ancak İsveç'te milletvekilinin maaşı dışında yurt içinde yapacağı tüm seyahatlerin devlet tarafından karşılandığını, bunun da milletvekiline verilen bir "seyahat kartı" ile gerçekleştirildiğini bildirdi.

Tosun, milletvekilinin konaklama, aracının yakıtı ve iletişim harcamalarının da devlet tarafından karşılandığını ve her milletvekiline 300 kron yemek 4 bin 500 kron da cep telefonu için iletişim parası ödendiğini kaydetti.

Türkiye'de vekil maaşlarının sabitlenmesi ve İsveç'teki modele geçilmesi gerektiğini savunan Resul Tosun, göreviyle ilgili tüm harcamalarının devlet tarafından karşılanmasının yanı sıra özellikle Ankara dışından gelen ve dolayısıyla Ankara'da evi olmayan milletvekillerine lojman ya da kira parası verilmesini önerdi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber