YÖK: Katsayı değişikliği yok

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2005 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
<

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, ÖSS sisteminde genel ve meslek liselerine uygulanan katsayı uygulamasıyla ilgili herhangi bir değişiklik yapılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Hacettepe Üniversitesi'nde düzenlenen Rektörler toplantısı sonrasında basın açıklaması yaptı. Teziç, toplantıda ele alınan katsayı uygulamasıyla ilgili olarak, bir değişikliğin söz konusu olmadığını, eğitimin bütün sorunlarının günah geçisinin sınav sisteminin olmadığını kaydederek, bu konuyu değerlendirmek amacıyla YÖK Bünyesi'nde kendisinin başkanlığında "Stratejik Yaklaşım Komisyonu" kurulacağını söyledi. Teziç, komisyonun yükseköğretimin yapısı ve gelişiminin nasıl olması gerektiği, dünya üniversitelerine göre, Türk üniversitelerinin kendisini nasıl yenilediği gibi konuların görüşüleceğini kaydetti.

Öte yandan Teziç, siyaset çevrelerinin eğitimle ilgili üslubunu değiştirmesi gerektiğini belirterek, "Hepimizin ABD'de Avrupa'da çocukların okutma şansı yok. Bizim üniversitemiz burada. O üniversiteler de Laik Cumhuriyetin aydınlık fenerleridir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber