Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali başladı.

İstanbul'un mesir macunu şenliği olarak da bilinen ve bu yıl 13.'sü düzenlenen "Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali" başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zeytinburnu Merkezefendi Camisi ve Külliyesi'nin yanında düzenlenen etkinliğe Vali Hüseyin Avni Mutlu, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve çok sayıda davetli katıldı. Festivalde bir konuşma yapan Vali Mutlu, İstanbul'un kendileri için bir gurur şehri olduğunu, bu şehirde pek çok gönül sultanının bulunduğunu söyledi. Vali Mutlu, "Bu şehirde Aziz Mahmut Hüdayi, Sümbül Efendi, Merkez Efendi, Eyüp Sultan, Yahya Efendi ve pek çok gönül sultanımız var. Bunların içinde bir başka gönül sultanı var; Merkez Efendi. Hem gönülleri hem de hastalıkları iyileştirmek konusunda bir şifa kaynağı olmuş. Merkez Efendi'nin böyle hususi bir yeri var. 1460-1551 yıllarında Zeytinburnu'nda yaşamış Merkez Efendi. Bugün bu gönül sultanımızı bugün rahmetle anıyoruz. Rabbim hastalarımıza şifa nasip etsin, bizlere de sağlık nasip etsin? dedi.

Festival kapsamında, Vali Mutlu ve belediye başkanları, sahneye çıkarak halka mesir macunu dağıttı.

İlk ayağı geçtiğimiz ay Denizli'de yapılan festivalde belgesel gösterimi, çocuk programları, söyleşi, sema gösterisi ve tasavvuf müziği konserleri gibi etkinlikler yer alıyor. 9 gün sürecek organizasyonda tamamlayıcı ve alternatif tıp uzmanlarının katılımıyla "tarihten günümüze tıp ve tedavi yöntemleri", "bitkilerin faydaları" ile ilgili seminerler de düzenlenecek.

Festivalde Mehmet Kemiksiz, Özdemir Erdoğan, Bekir Ünlüataer ve Serdar Tuncer konser verecek; Prof. Dr. Cengiz Çakmak, Vehbi Vakkasoğlu, Dr. Ferhat Aslan, Senai Demirci, Ali Ural, Cihan Okuyucu, Mehmet Paksu ve Enver Nugay gibi isimler de söyleşilere katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber