Azeri heyeti, Haydar Aliyev'in büstüne karanfil bıraktı.

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan İş Forumu toplantısına katılmak üzere Kars'a gelen Azeri heyeti, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in büstüne karanfil bıraktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 21:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Azerbaycan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Şahin Mustafayev ve Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi Başkanı Rövnag Abdulayaev'in de aralarında bulunduğu heyet, Haydar Aliyev Parkı'nı gezdi. Azeri heyete Kars Vali Yardımcısı Karahan Daştan ve Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanoğlu da eşlik etti. Burada Haydar Aliyev'in büstüne kırmızı karanfiller bırakıldı.

Azerbaycan Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Şahin Mustafayev, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan ekonomi bakanlarının katıldığı ekonomik iş formu toplantısının Kars'ta yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Bakan Mustafayev, ?Bu toplantının gerçekleştirilmesi için 1 yıldır çaba harcıyoruz. İnanıyoruz ki bu toplantı, bölge ülkelerinin kalkınması için hizmet edecek. Yüzden fazla Azeri iş adamı şu anda Kars'tadır. İnanıyoruz ki Azeri iş adamları, bu toplantının ardından yatırım yapmak için Kars'a daha da ilgi göstereceklerdir? dedi.

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan İş Formu Toplantısı'nın ardından Bakan Mustafayev, Bakan Zafer Çağlayan ile birlikte, ülkesinin Kars'ta yaptırdığı Haydar Aliyev Anadolu Melsek Lisesi'ni gezdi. Mustafayev, okulun 2012-2013 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi için yoğun çaba harcandığını kaydetti. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da, okulun çok güzel olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber