Özel Çocuklar'ın Buca'daki 4. buluşması neşe içinde geçti

İzmir Fenilketonüri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Buca Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiği 4. geleneksel pikniği Gölet Alanı'nda gerçekleşti. Çocuklar Sanatçı Mikrop Hikmet ile neşeli bir gün geçirirken, aileleler de dertlerini anlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı eşi Oya Tatı'nın ev sahipliğinde Gölet alanında buluşan İzmir Fenilketonüri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri proteinsiz gıda ürünleri tüketmek zorunda olan bu çocuklara katkıda bulunacak yerli firmaların üretiminin devlet tarafından desteklenmesini istedi.

Sanatçı Mikrop Hikmet ve palyaçoların çocuklarla dans edip, eğlendiği piknikte, karneleri başarılı olan çocuklara armağanlar verildi.

"DESTEK YETERSİZ"

Özel üretimle beslenen çocukların buluşmasına Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik'in yanı sıra, Buca Belediyesi ile ortak proje yürüten Alman Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Ruken Aykaş da katıldı. İzmir Fenilketonüri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Korkmaz, doğuştan topuktan alınacak iki damla kan ile belirlenebilen Fenilketonüri hastalığının geç tanısı sebebiyle zihinsel engel oluşan çocukların beslenmelerinin Türkiye'de çok güç şartlarda gerçekleştiğine dikkat çekti. Özel gıdaların sadece ithal edildiğini anımsatan Korkmaz, ülke genelinde 16 bin dolayında çocuğun bu hastalıktan etkilendiğini belirtti. Korkmaz, Büyükşehir Belediyesi'nin bu ailelere özel ekmek üreterek destek verdiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber