3. İnci Kefali Göçü Kültür-Sanat Festivali

Van'ın Erciş ilçesinde düzenlenen '3. İnci Kefali Göçü Kültür-Sanat Festivali' kapsamında gerçekleştirilen at yarışları ve oğlak kapma oyunu, büyük çekişmeye sahne oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Valiliği, Erciş Kaymakamlığı, Erciş Belediyesi ile Doğa Gözcüleri Derneği tarafından Erciş ilçesinde düzenlenen 3. İnci Kefali Göçü Kültür-Sanat Festivali, etkinliklerle devam etti. Erciş Şeker Fabrikası mesire alanında düzenlenen at yarışlarına 5 yarış atı katıldı. 5 ile 11 yaş arası Arap atlarının katıldığı yarış, bin 200 metre üzerinden gerçekleştirildi. Yarış sonucunda Mehmet Sait Seçkin'e ait Ceyhun isimli at birinci olurken, Çetin Arslan'a ait Öztürk isimli at ikinci, Mehmet Narçin'e ait Emrişah isimli at ise üçüncü oldu. Dereceye giren at sahiplerine kupa ve para ödülleri verildi.

Büyük çekişme içinde geçen at yarışlarının ardından, ilçeye bağlı Ulupamir köyünde yaşayan Kırgız Asıllı Türk vatandaşı gençler, kökbörü (oğlak kapmaca) oyunu oynandı.

Festival etkinlikleri kapsamında Erciş Balık Bendi'nde düzenlenen geceye Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Van Vali Yardımcısı Barbaros Baran, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Sayıştay Üyesi Cavit Erdoğan, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Doğa Gözcüleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, kamu kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci ile Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu'nun konuşmalarının ardından, festival gecesine Ozan Ahmet Poyrazoğlu'nun okuduğu türkülerle devam edildi, Erciş depreminde yaşamını yitiren vatandaşların anısına mevlit okutulmasından sonra Şanlı Urfa'dan gelen semazenlerinin gösterileri ise vatandaşları adeta büyüledi. Tasavvuf Musikisi ve Türk Sanat Musikisi eşliğinde sahne alan Amir Ateş ise Ercişlilere hoşça vakit geçirdi.

Gece plaket töreni ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber