SBS kılavuzundaki kıyafet maddesi nedeniyle öğrencilerin kafası karışmış

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SBS kılavuzundaki kıyafet maddesi nedeniyle kafaları karışan, kendilerini garantiye almak için de okul üniformalarıyla sınava giren öğrenciler ?Hem rezil olduk, hem de rahat edemedik? diye isyan etti.

8'inci sınıf öğrencilerinin katıldığı Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) okul formasıyla girileceğine yönelik söylentiler üzerine, kendilerini garantiye alıp forma ile gelen öğrenciler ?Herkese rezil olduk? dedi. Çocuğu, İstanbul'da Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'na giden bir veli, ?Okuldan uyarı yaptılar. Sivil gidilirse sorun çıkabilir dediler. Çocuğum da sınava mecbur okul forması ile geldi. Ama çok rahatsız oldu. Serbest kıyafetle daha rahat ederdim? dedi.

Kurallar net yazılmamış

Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu öğrencileri ise ?Okulumuz, üniforma ile sınava gitmemiz konusunda herkesi uyardı. Biz de serbest kıyafetle gelemedik. Gördük ki sınava herkes dilediği kıyafetle gelmiş. Kılavuzda kurallar net bir şekilde belirtilseydi, biz de rahat edebileceğimiz kıyafetlerle gelebilirdik? diye konuştular. Şair Mehmet Emin Yurdakul İlköğretim Okulu öğrencileri, ?Rezil olduk herkese? dedi.

BİLGİ

SBS kılavuzunda yer alan ?Öğrenciler, örgün ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gördükleri okulun mevzuatına uygun kılık ve kıyafetle okula gireceklerdir? ifadeleri kafa karışıklığına neden oldu.

Sonuçlar 12 Temmuz'da

1 MİLYON 98 bin 243 ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi dün iyi bir liseye geçmek Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girdi. Sınav sonuçları 12 Temmuz'da açıklanacak.

PYBS bugün yapılacak

İlköğretim 5, 6, 7 ve ortaöğretim 9, 10 ve 11'inci sınıflar için düzenlenen Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) bugün yapılacak. PYBS başvuran ilköğretim 8'inci sınıf öğrencileri ayrıca bir sınava girmeyecek, SBS sonuçlarına göre PYBS puanı hesaplanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber