Tekgıda-İş'ten Pınar Et'e destek

TEKGIDA-İŞ Sendikası Başkanlar Kurulu toplantısı sonrasında bir Sonuç Bildirgesi yayınlandı.

Haber Giriş : 10 Haziran 2012 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEKGIDA-İŞ Sendikası Başkanlar Kurulu toplantısı sonrasında bir Sonuç Bildirgesi yayınlandı TEKGIDA-İŞ Sendikası Başkanlar Kurulu toplantısı sonrasında bir Sonuç Bildirgesi yayınlandı. Bildirgede, Pınar Et'in yüzde 100 dana Eti ibareli uzun soyulmuş sosiste kanatlı Eti tespit edildiğine ilişkin Tarım Bakanlığı açıklamasına gönderme yapılırken "Başkanlar Kurulu olarak, üyelerimizin bağlılıkla çalıştığı bu köklü işletmede kural ve etik dışı üretim yapıldığına kesinlikle inanmadığımızı, şirket ürünlerine, yetkililerin konu üzerine verdikleri beyanlara ve üyelerimize yüzde yüz bir güven duyduğumuzu ve sendika olarak desteğimizi açıklıkla belirtiriz" denildi.

TEKGIDA-İŞ Sendikası'ndan yapılan açıklamaya göre, TEKGIDA-İŞ Sendikası Başkanlar Kurulu 8 Haziran'da Sendika Genel Merkez'inde toplandı. Toplantıda çalışma hayatının gündemini oluşturan konular ile TEKGIDA-İŞ Sendikası'nın Olağan Genel Kuruldan bu yana sürdürdüğü çalışmaları değerlendirilirken toplantı sonucunda sonuç bildirgesi hazırlardı.

Başkanlar Kurulunun ÇAYKUR'da yaşanan yetki sürecinde bu gün varılan noktayı ele aldığı kaydedilen bildirgede Öz Gıda-İş Sendikası'nın hak kullanımını suistimal ettiği vurgulandı. Bildirgede "TEKGIDA-İŞ'in yetkisini bir kez daha yargıya sürüklemesi ve süreci, uzatma taktikleriyle baltalaması da fayda etmemiş ve yerel mahkeme sendikamızın yetkili olduğunu bir kez daha teyit etmiştir. Sendikamız başından beri haklı olmanın verdiği güvenle temyiz sürecinin sonunu beklemekte ve 2009-2011 yılı toplu iş sözleşmesi için hazırlıklarını sürdürmektedir" denildi.

Başkanlar Kurulunun halen İzmir'de sürdürülmekte olan Billur Tuz Direnişi'ni değerlendirdiği ve 160. gününe giren direnişi, üyelerin sendikal haklarını elde edinceye kadar desteklemeye devam etme kararı aldığı belirtilen bildiride sendikanın uzun yıllar örgütlü olduğu Billur Tuz işletmesinde işverenin taşeronlaşmaya giderek sendikalı işçileri işten çıkarması hukuka aykırı olduğu ve üyeler için her türlü meşru mücadele yolunun deneneceğinin altı çizildi.

Bildiride Başkanlar Kurulunun ele aldığı bir diğer önemli konunun Coca Cola örgütlenmesi olduğu ifade edilerek, "Başkanlar Kurulumuz Çalışma ve Sosyal Bakanlığı'nın ÇAYKUR'dan sonra Coca Cola'da TEKGIDA-İŞ'in yetkisini gasp etmesine büyük bir tepki duymaktadır. Bakanlığın bu yanlı ve haksız uygulamasının "hata" olarak nitelendirilmesi mümkün değildir. Coca Cola işçisi tercihini TEKGIDA-İŞ'ten yana kullanmıştır. Bütün üyelik bildirimleri ve maddi veriler bunu açıklıkla ortaya koymaktadır. Buna rağmen Bakanlık bilerek ve isteyerek TEKGIDA-İŞ'in yasal haklarını çiğnemekte, Coca Cola işçisinin özgür iradesine ipotek koymaktadır. Başkanlar Kurulumuz, TEKGIDA-İŞ'in yargıya taşıdığı bu gelişme neticesinde adaletin yerini bulacağına inancını yinelerken, bu tür oyunlara boyun eğmemekte kararlı olduğunu bir kez daha ilan etmektedir" denildi.

-PINAR ET HAKKINDA ÇIKAN HABERLER DERİN ÜZÜNTÜ YARATTI-

Sendikanın çok uzun bir süredir örgütlü olduğu PINAR ET Sanayii ile ilgili olarak son dönemlerde yer alan haberlerin ve gelişmelerin çok yakın bir takipçisi olduğu belirtilen bildiride basında yer alan haberlerin camiada üzüntü yarattığı vurgulandı. Bildiride, "Başkanlar Kurulu olarak, üyelerin bağlılıkla çalıştığı bu köklü işletmede kural ve etik dışı üretim yapıldığına kesinlikle inanmadığımızı, şirket ürünlerine, yetkililerin konu üzerine verdikleri beyanlara ve üyelerimize yüzde yüz bir güven duyduğumuzu ve sendika olarak desteğimizi açıklıkla belirtiriz" ifadeleri kullanıldı.

-SADECE GREV DEĞİL, KULLANILDIĞINDA HÜKÜMETİ RAHATSIZ EDECEK TÜM HAK VE ÖZGÜRLÜKLER TEHDİT ALTINDA-

Bildiride, "THY toplu iş sözleşmesi sürecinde iktidar partisinin sergilediği tutum, korsan bir madde ile bir gecede havacılık hizmetlerinin grev yasağı içerisine girmesi, AKP Hükümetinin hak ve özgürlüklere bakış açısını sergilemesi açısından hem ibret hem de dehşet vericidir. Bundan böyle sadece grev değil, kullanıldığında Hükümeti rahatsız edecek tüm hak ve özgürlükler tehdit altındadır. Hükümet totaliterleşmenin en somut örneğini vermiştir. Anayasa Mahkemesi bu değişikliği iptal etmelidir. Demokrasiye inanan ve savunan tüm güçler bu akıl almaz dayatmayla ve zihniyetle mücadele etmelidir. Zira artık sıranın kime geleceği belli değildir. Başkanlar Kurulumuz bu zihniyete karşı demokrasiye inanan tüm güçleri uyanık olmaya davet etmektedir" denildi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber