KASİF, iş adamlarını "Müşteri İlişkileri" konusunda bilgilendirdi

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) öncülüğünde düzenlenen ?Müşteri İlişkileri' konulu konferans Trabzon'un Araklı ilçesinde yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başta KASİF olmak üzere Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD), Araklı Esnaf ve Sanatkârlar Odası işbirliğiyle Araklı'da yapılan konferansa iş adamları yoğun ilgi gösterdi. KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı'nın konuşmacı olarak katıldığı konferansta iş adamlarına, işletmelerin maksimum müşteri memnuniyetini sağlayarak satışlarını nasıl arttırma yöntemleri anlatıldı.

Günümüzde müşteriyle iletişime önem veren, müşterilerin değişen öncelikleri doğrultusunda mal, hizmet üreten ve müşterileri birer şirket ortağı gözüyle gören işletmelerin kazançlı çıkağını belirten Yaşar Bıyıklı, ?İşletmelerin mevcut müşterileri elde tutması, ardından da rakiplerin boşalttığı alanı doldurmaya öncelik vermesi gerekiyor. Bu dönemde en önemli işimiz hiç kuşkusuz müşteri potansiyelini korumaktır. Çünkü var olan müşteriyi korumak yenisini kazanmaktan 5 kat daha kârlı. Mevcut müşterilerinizle iletişim halinde olmaya, onların beklentilerine cevap vermeye ve aynı zamanda müşteri portföyünüzü genişletmeye çalışmalısınız." dedi.

Gençliğinde ticaretle meşgul olan Peygamber Efendimiz (sav)'in aynı zamanda tüccarların piri, önderi ve lideri olarak kabul edildiğini söyleyen Bıyıklı, ?Peygamberimiz, ?Doğru sözlü, dürüst ve güvenilir tâcir (tüccar), kıyamet günü nebîler, sıddîklar ve şehitlerle beraber haşrolur' hadisi şerifi ile, doğru sözlü, dürüst ve güvenilir Müslüman tüccarlara kıyamet gününde şehitlerle, sıddıklarla beraber olma gibi çok yüksek bir mertebeyi müjdeliyor. Alın Efendimizin bu müjdesini çerçeveleyin işyerinizin, evinizin ama önce kalbinizin en güzel yerine asın.? şeklinde konuştu.

Araklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Lokman Güney'de bu tür programların Araklı esnafı için yararlı olduğunu kaydetti. Lokman Güney, "İlçemizde bulunan esnafın gelişmesi ve çağın rekabetçi koşullarına ayak uydurabilmesi için böyle programlar çok yararlıdır. Bundan sonra da KASİF ve KARGİD'le bu tür programlar yapmaya devam edeceğiz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber