Mersin'de hazırlıklar tam gaz sürüyor

2013 Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapacak Mersin'de hazırlıkları sürerken, kano, kürek ve binicilik müsabakalarının yapılacağı Adana'daki tesislerin eksikliklerinin giderilmesi için çalışma başlatıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomik kriz nedeniyle birçok yükümlülüğü yerine getiremeyen Yunanistan'dan düzenleme hakkı alınan 2013 Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e verilmesinin, Türkiye adına çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Akdeniz Oyunları kapsamındaki kürek ve kano branşının durgun suya ihtiyaç olduğu için Seyhan Gölü'nün bulunduğu Adana'da yapılmasının planlandığını kaydeden Hadi, bu müsabakaya en iyi şekilde ev sahipliği yapabilecek imkana sahip olduklarını ifade etti.

Hadi, kürek ve kano müsabakalarının yapılacağı Seyhan Baraj Gölü'nün, su sporları yapılabilmesi için son derece uygun olduğunu belirterek, ?Göle kurulan 2 bin metre uzunluğunda, 90 metre genişliğinde ve 9 kulvardan oluşan uluslararası kano ve kürek parkurunda her türlü organizasyon rahatlıkla gerçekleştirilebilir? dedi.

Kano ve küreğin yanı sıra binicilik müsabakalarının da Adana'da yapılacağını bildiren Hadi, şunları kaydetti:

?Binicilik müsabakalarında ise Adana Atlıspor Kulübü tesislerinin kullanılmasına karar verildi. Adana'da müsabakaların yapılacağı tesislerin eksikliklerinin giderilmesi için çalışma başlattık. Bu kapsamda tesislerin eksikleri belirlenerek projeler oluşturuldu. Uluslararası kano ve kürek parkuru etrafında düzenlemeler yapacağız. Diğer tesisler de ise eksiklikleri girerek kentimizde yapılacak branşlara en iyi şekilde ev sahipliği yapacağız. Kano, kürek ve binicilik müsabakalarının yanı sıra, hentbol eleme grup maçları da kentimizde yapılacak. Müsabakaların gerçekleştirileceği tesislerde eksiklerimizi tamamlamak için çalışmalarımız sürüyor.?

Hadi, oyunlara katılacak sporcuların konaklaması için de planlama yapıldığını söyledi.

Konuklar için Çukurova Üniversitesi yerleşkesinde yapılacak bin kişilik yurdun kullanılmasının planlandığını bildiren Hadi, ?Mersin'in bu organizasyonu başarıyla tamamlayacağına inanıyorum. Komşu il olarak bize düşen her türlü desteği vermeye hazırız? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber