Hasuni Mağaraları turizme kazandırılıyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki Hasuni Mağaraları'nın turizme kazandırılması ve tanıtılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarih ve kültürel alanda Türkiye'nin en zengin kentlerinden biri olan Diyarbakır'da turizmin gelişmesi anlamında başlatılan çalışma sürüyor. Silvan ilçesindeki Hasuni Mağaraları, Kalkınma Bakanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyarbakır Valiliği ile Silvan Kaymakamlığı'nın ortak projesi ile turizme kazandırılıyor. Mağaraların içerisi temizlenerek tahrip olan bölümleri restore edildi, ışıklandırılması tamamlandı. Restorasyon çalışmalarının ardından mağaraların giriş bölümüne kafeterya, 52 araçlık otopark, gelen yerli ve yabancı turistler için kesme taşlarla sosyal ve yaşam alanları yapıldı. Silvan İlçe Kaymakamı Yunus Sezer, Hasuni Mağaraları'nı daha etkin ve ivedi tanıtımını gerçekleştirmek amacıyla başlatılan çalışmalar çerçevesinde Diyarbakır ve Batman'da görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcilerini ilçede ağırlayarak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Sezer, Silvan ilçesinin çok eski tarihlere sahip bir kent olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Burası Diyarbakır'dan da daha eski bir medeniyet şehridir. Bu mağaralarda bir kent yaşamı için gerekli olan her şey var. Turizme kazandırılma çalışmaları kapsamında Orta Çağ döneminden kalan tarihi Hasuni Mağaraları için yaklaşık 1 yıldan beri yürütülen proje, tamamlanarak hayata geçirildi. Hasuni Mağaraları girişinde ziyarete gelecekler için gerekli tüm düzenleme yapıldı. Bu aşamada, gerekli tanıtım çalışmalarını yaparak, yerli ve yabancı turistleri buraya çekmeyi hedefliyoruz.?

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin eşine az rastlanır doğal güzelliklere sahip olduğunu da dile getiren Kaymakam Sezer, şunları söyledi: ?Silvan ilçemizde, devasa kaya parçaları oyularak apartman şeklinde yapılmış mağaralar var. Bunlar 3, 5 ve 7 katlı mağaralar. Görenleri hayrete düşürüyor. Hasuni Mağaraları, doğunun birçok yeri gibi turizmde hak ettiği ilgili görmeyi bekliyor?

Silvan Kaymakamı Yunus Sezer, Hasuni Mağaraları'nı turizme kazandırma ve tanıtım çalışmaları kapsamında Silvan ilçesini ziyaret eden Diyarbakır ve Batman'da görev yapan gazetecilerle bilgi verdi, hatıra fotoğrafları çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber