Bursa'da 'Aşere, Takrib ve Tayyibe İcazet Merasimi' düzenlendi

Emekli İl Müftüsü Hafız Sadık Uysal'ın 2008 yılında başlatıp mezun ettiği kursiyerler için Bursa'da 'Aşere, Takrib ve Tayyibe İcazet Merasimi' düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli İl Müftüsü Hafız Sadık Uysal'ın 2008 yılında başlatıp mezun ettiği kursiyerler için Bursa'da 'Aşere, Takrib ve Tayyibe İcazet Merasimi' düzenlendi. Ulucami'de gerçekleştirilen merasime Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Törende, Emekli İl Müftüsü Hafız Sadık Uysal'dan 3 yıl boyunca ders alan 7 imam ve müezzin, Kur'an okudu.

İl Müftüsü Mahmut Gündüz'ün de hazır bulunduğu törene, Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Saat 10.00'da başlayan icazet merasimi öğle namazı vaktine kadar sürdü. Reis-ül Kurra Hacı Hafız Ahmet Arslanlar'ın iştirakiyle yapılan merasim kapsamında, Tuzpazarı Camii İmam-Hatibi Hasan Akdağoğlu, Demirtaş Merkez Camii İmam-Hatibi Mustafa Eren, Genç Osman Çarşı Mescidi Müezzin Kayyımı Ahmet Burcan, Tuzpazarı Camii Müezzin Kayyımı Zafer Çiftçi, Hamzabey Camii Müezzin Kayyımı Ahmet Yolcu, Tabakhaneler Camii İmam-Hatibi Mehmet Akif Öney, Orhan Camii İmam-Hatibi Ali Keleş icazet aldı.

AŞERE, TAKRİB VE TAYYİBE

Kur'an-ı Kerim'in, on imam ve yirmi ravi ile okunuş tarzına aşere deniyor. On imam, yirmi ravi ve mevzu bahis ravilerin de ravileri ve tarikleri ile okunan haline ise takrib adı veriliyor. Tayyibe ise Kur'an-ı Kerim'in, aşere ve takrib derslerinin içerdiği tarzları, usul ve vücuhat yönünden ele alan, kıraat ilminde de bilinen 1016 beyitten oluşan bir vecizedir. Ders olarak okutulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber