Boğaz'ın İncisi'ne Olimpiyat bayrağı

İstanbul'un incisi olan Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne bugüne kadar yalnızca Türk bayrağı ve şampiyon olan takımın bayrağının asılmasına izin veriliyordu.

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 20:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

gelenek 10. Türkçe Olimpiyatları için bozuldu. 40x20 boyutlarındaki dev bayraklar köprüdeki yerini aldı. Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan muhteşem silüetin olimpiyat bayrağıyla renklenmesi, büyük beğeni topladı. Olimpiyatseverler bayrağın fotoğrafını çekerek sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmayı ihmal etmedi. Yapımı 4 gün süren atlas kumaştan işleme bayrakların 25 bin liraya mal olduğu belirtildi.

Salih Sarıkaya, Ayşe Tosun İstanbul

Demiryolu çalışanlarına özel konser

Bu yıl 135 ülkeden bin 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, coşkusuna Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) de ortak oldu. Olimpiyatlara Afganistan, Cezayir, Mozambik, Arnavutluk, Kazakistan, Tacikistan, Romanya ve Filipinler'den katılan öğrenciler, TCDD Genel Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Genel müdür yardımcıları Veysi Kurt, İsmet Duman, öğrencilerin olimpiyatlara nasıl hazırlandıkları hakkında bilgi aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurt, olimpiyatları gururla izlediklerini söyledi. Dünyada lobicilik faaliyetlerinin önem kazandığını hatırlatan Duman da, Türk okullarında yetişen öğrencilerin Türkiye'nin doğal temsilcisi olduğunu ifade etti. Öğrenciler daha sonra demiryolu çalışanlarına mini bir konser verdi.

Olimpiyat çocuklarından THY'ye ziyaret

10. Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere Türkiye'ye gelen olimpiyat çocukları, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Cemal Şanlı'yı ziyaret etti. Hamdi Topçu, misafirlerle özel olarak ilgilenirken, çocuklar seslendirdikleri şarkı ve şiirlerle sohbete renk kattı. Topçu, dünyanın dört bir yanına uçuşlar gerçekleştirerek Türk bayrağını dalgalandırdıklarını ifade ederken, Türkçe sevdalısı yabancı uyruklu çocukları görmekten de büyük gurur duyduklarını söyledi. Yurtdışındaki Türk Kolejleri sayesinde Türkçeyi bilen ve sevenlerin sayısının her geçen gün arttığını dile getiren Topçu, "Öğrencilerin bize Türkçe hitap etmeleri gurur verici bir durum. Bu konuda emeği geçen öğretmenlerimize ve bu organizasyonu gerçekleştirenlere çok teşekkür ediyoruz." dedi.

MUSTAFA GÜN İSTANBUL

83 öğrenciye doğum günü sürprizi

Dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye gelen çocuklar, Türkçe sevdalılarına unutulmaz günler yaşatıyor. Renkli görüntülere sahne olan Kızılcahamam Asya Termal'de bulunan öğrenciler de sürpriz doğum günü partisiyle eğlendi. Mayıs ve haziran ayında doğan çocuklar için yapılan kutlama, renkli görüntülere sahne oldu. Birbirini ilk kez bu yıl olimpiyatlar vesilesiyle tanıyan 83 öğrenci, birlikte doğum günü kutladı. Maldivler, Norveç, Myammar, Kırgızistan, Arnavutluk, Vietnam, Tayvan başta olmak üzere 38 ülkenin çocukları, birlikte pasta kesip şarkı söylediler. Heyecanları gözlerinden okunan öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ankara Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber