Bakkaldan borcunu ödemeyen müşterilerine yazılı uyarı

Adana'da 5-6 yıldır alacaklarını tahsil edemeyen bakkal, borçlu vatandaşı dükkanının duvarına astığı yazıyla uyardı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 21:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, 5- 6 yıldır bir türlü alacaklarını tahsil edemeyen bir bakkal, borçlu vatandaşı dükkanının duvarına "Ey beş yıldır hesabını kapatmamış insan, yeter artık vicdan varsa, çocuğumun rızkını böyle bağlamaya hakkın yok. Beş yıl sonra ne borcu deyip geçme bende mi..." şeklinde astığı yazıyla uyardı.

15 yıldır sanayi sitesinde bakkallık yapan Mutlu Boyacı (37), uzun süre borçlarını vermeyen ve inkar eden vatandaşlarla başının belada olduğunu söyledi. Boyacı, ne yaparsa yapsın 5-6 yıl önce borcu olan vatandaşların bir türlü borçlarını vermediğini belirterek, "15 kişi borcunu vermiyor. Vatandaşları yolda görüp çağırıyorum senin bana borcun var diyorum ama adam borcunun olmadığını ileri sürüyor. Alacaklı olduğumu kanıtlamak için vatandaşın dükkanıma geldiği zamanki güvenlik kamerasını gösterip borçlu olduğunu kanıtladıktan sonra parayı isteyebiliyoruz. Böyle birşey olabilir mi?. Ben aldığım bütün malzemelerin parasını peşin veriyorum ancak ben 5-6 yıldır alacaklarımı tahsil edemiyorum" dedi.

Mutlu Boyacı, borçlarını vermeyen vatandaşlardan para tahsil etmek için artık ilginç yöntemlere başvurduğunu belirterek bakkal dükkanının duvarına "Ey beş yıldır hesabını kapatmamış insan, yeter artık vicdan varsa, çocuğumun rızkını böyle bağlamaya hakkın yok. Beş yıl sonra ne borcum deyip geçme bende mi..." yazılı kağıt astı.

Boyacı, yazıyı astıktan sonra iki vatandaşın gelerek borcunu verdiğini ancak hâla borçlarını ödemeyenler olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Bazıları bu yazı da ne diye sormaya geliyor. Kesin onların da borcu var. Bende borçlarını ödemeyenleri böyle uyarıyorum belki utanırlarda borçlarını öderler diyorum. Borcu olanların biraz utanması varsa gelip borcunu öder. Çünkü alacaklarımı böyle tahsil edemezsem borçları olanların isimlerini duvara tek tek yazacağım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber