SAÜ Hukuk Fakültesi öğrenci alıyor

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ Hukuk Fakültesinin 2013 Güz Yarıyılında öğrenci alacağını açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Üniversitesi bünyesinde kurulan ve akademik kadronun oluşturulması için çalışmalar yürütülen Hukuk Fakültesi gelecek dönem öğrenci alacak. Hukuk Fakültesinin öğrenci kabul etmesi ile ilgili açıklamalarla bulunan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas; ?Türkiye'de AB muktesebatı nedeniyle Hukuk alanında öğretim üyesi bulmak gerçekten de zor. YÖK'ün fakülte kurulması için öngördüğü asgari öğretim üyesi sayısı altı. Bunu tamamlamak için yürüttüğümüz çalışmanın sonunda şu an 8 öğretim üyemiz var. YÖK tarafından belirlenen sayının üzerine çıktık. Gerekli fiziki şartları zaten oluşturmuştuk. Bundan dolayı Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi bu yıl tercihler kılavuzunda yer alacak ve yeni dönemde öğrenci alımı yapacak? dedi.

SAÜ'nün kurucu Hukuk Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Ömer Anayurt'un YÖK Denetleme Kurul Üyeliğine atanmasının ardından Hukuk Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Halil Kalabalık'ın getirildiğini söyleyen Prof. Dr. Elmas; fakültenin bu yıl 50 ila 100 arası öğrenci almasını beklediklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber