Korsan taşımacılık yasasına tepki gösterip servis aracını yaktı

Bursa'da ilçe belediyelerden aldıkları 'S' plaka ile öğrenci ve işçi taşıyan servis minibüsçüleri, korsan taşımacılığa ağır cezalar getiren yasa kapsamında şehir merkezinde çalıştırılmalarının engellendiğini öne sürerek eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da ilçe belediyelerden aldıkları 'S' plaka ile öğrenci ve işçi taşıyan servis minibüsçüleri, korsan taşımacılığa ağır cezalar getiren yasa kapsamında şehir merkezinde çalıştırılmalarının engellendiğini öne sürerek eylem yaptı. Eylemci servisçiler, Bursa-İzmir yolunun Mudanya yol ayrımında yolu trafiğe kapattı. Yaklaşık iki saat süren eylem sebebiyle şehir trafiği felç oldu, vatandaşlar işlerine gecikmeli gitmek zorunda kaldı.

Aylardır Bursa kamuoyunda yaptıkları eylemlerle gündeme gelen ilçelerden alınan ?S' plaka sahibi minibüsçüler bugün sabahın erken saatlerinde, yasayla birlikte minibüslerin de korsan taşımacılık kapsamına alındığını ve yasanın devreye girmesiyle artacak uygulamalara tepki göstermek amacıyla eylem yaptı. Keles, Karacabey, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık gibi ilçe belediyelerinden aldıkları 'S' plaka ile Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde çalıştırılmadıklarını öne süren servis minibüsçüleri, Bursa-İzmir yolunun Mudanya yol ayrımında yola trafiğe kapattı. Eylem sebebiyle şehir merkezinde trafik kilitlendi. Sabah saatlerinde işe gitmek isteyen vatandaşlar ile ambulanslardaki hastalar da mağdur oldu. Minibüsçüler, İbrahim Taşdemir'e ait 16 S 8614 minibüsü ateşe verdi. Kısa sürede alevlerin sardığı minibüs tamamen yandı. Eylemciler yanan minibüsü izlerken yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Daha sonra Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin ikna ettiği minibüsçüler yolu yeniden trafiğe açtı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken eyleme katılan yaklaşık 100 minibüsçü hakkında "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, kamu düzenini bozmak, kamu malına zarar vermek" suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi.

Korsan taksicilere verilen para cezalarını artıran yasa teklifi geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu'nda yasalaşmıştı. Yasaya göre korsan taşımacılık yapanlar 1950 lira para cezasıyla cezalandırılacak, araç da 60 gün trafikten men edilecek. Aynı ihlalin ikinci tekrarında ise bu kez para cezası 5 kat artacak ve araç yine 2 ay bağlanacak. Yasa kapsamında korsan taşımacılık yaptığı belirlenen servis minibüslerine de 1950 lira, içindeki yolculara da 216 lira para cezası kesilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber