Evlilik imtihanını geçip belge aldılar

İnegöl Belediyesi ile Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) tarafından düzenlenen 'Evlilik Okulu' sona erdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sani Konukoğlu konferans salonunda düzenlenen sertifika ve ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye'de son yıllarda boşanma oranlarının arttığını belirterek, "Evlenme adaylarını ve evlenmek isteyenleri bu tip eğitimden geçirmemiz gerekiyor. Türkiye'deki boşanma ortalamalarına göre, İnegöl olarak iyi durumdayız. Ama eski ile kıyaslandığında çok kötü durumdayız. Bunu eğitim ve desteklerle daha üst seviyeye çıkarmak gerekiyor. Evlilik Bereketli bir müessese. Eğer çiftler sevgi, sabır ve hoşgörüye sahip olmazlarsa evlilikler bitiyor. Düzenlediğimiz evlilik okuluna 28 çift katıldı. Ancak yapılan sınav sonucu 13 çiftimiz başarılı oldu. Bu çiftlere çeşitli hediyeler vereceğiz. Evlilikler fındık kabuğunu doldurmayacak sebeplerden dolayı sona eriyor. Aile hayatını ayakta tutmak için çaba göstermemiz gerekiyor" dedi.

6 haftalık süren evlilik okulunun sona erdiğini ifade eden AHİD Başkanı Naci Köseoğlu ise, "Vermiş oldukları destekten dolayı İnegöl Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. Evlilik semineri için Konya'dan gelen hocalarımız oldu. Aile Hayatını İyileştirme Derneği olarak, bir aileyi kurtarmak için yola çıktık. Bir değil onlarca ailenin derdine ilaç olduğumuza inanıyoruz. Birçok eğitim seminerlerimizden geçen ailelerin bizlere teşekkür ettiğine şahit oluyoruz. Eğer bir ailenin problemini çözdüysek, vicdanen rahatlık duyuyoruz. Bir insanın hidayetine vesile olmak yüz umreye gidip gelmekten çok daha hayırlıdır. Ailelerin ve gençlerin günah bataklığından kurtulması için çalışıyoruz" diye konuştu.

Evlilik okulunun sona ermesinin ardından yapılan imtihanda 92 puan alarak birinci olan Fatma Altun'a yatak odası takımı, 88 puan alarak ikinci olan Olgun Kurdaş'a yemek odası ve 84,5 puan alarak üçüncü olan Muhammet Öztürkoğlu'na genç odası takımı verildi. İmtihana giren diğer 10 çifte ise çeşitli hediyeler takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber