Hükümet acil eylem planını masaya yatırıyor. İstihdam öne çıkarılacak.

Haber Giriş : 17 Eylül 2003 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet acil eylem planını masaya yatırıyor. İstihdam öne çıkarılacak.

Hükümet, ?Acil Eylem Planı' için 25 Eylül'de toplanacak. Toplantıda bir yılın muhasebesi yapılacağı belirtilirken, özellikle hava ve demiryolu işletmeciliğinin özel sektöre devri için yapılan hazırlıklar ve istihdam başlığıyla yeni bir plan uygulamaya sokulacak.

İSTİHDAM ÖNE ÇIKARILACAK
Yapılan incelemelerde sosyal güvenlik ve sağlık konusunda önemli bir aşama kaydedildiğine dikkat çekilerek, tarımda yeterli ivmenin sağlanamadığı belirtildi. Yolsuzluk ve yoksullukla mücadele konusunun da ele alındığı toplantılarda, istihdamı artırmaya yönelik ayrıca bir plan hazırlığına başlandı.
Büyümeye rağmen bir türlü istihdamın artmaması hükümeti harekete geçirirken, ilk olarak halen IMF ile görüşülen bölgesel teşvikler çerçevesinde bir dizi önlem alınması planlanıyor. Uygulamadan yararlanmak isteyen yatırımcılara istihdam artışının ön şart olduğu belirtilecek.

İŞLETMELER ÖZEL SEKTÖRE DEVREDİLECEK
Ulaştırma ve haberleşme alanında değişik finansman modelleri uygulamaya sokulacak. Bu çerçevede demiryolu, havayolu, denizyolu ve karayolunda yap-işlet-devret, yap-işlet ve işletme hakkı devri gibi modellerle kamu-özel sektör işbirliği alanları yaratılacak.
İlk örnek ise demiryollarında altyapının devlete, işletmenin özel sektöre bırakılması yönündeki karar. Karara ilişkin yol haritası da bugünlerde Yüksek Planlama Kurulu'nca belirlenecek.
Özel sektörün yap-işlet-devret modeliyle işlettiği İstanbul Atatürk Havaalanı ve Antalya Havaalanlarının, devir zamanı geldiğinde yeniden özel sektöre bırakılması amaçlanıyor. Bunun için de devlet, sözkonusu havaalanlarını işletme hakkı devriyle yeniden satışa çıkaracak.

ntvmsnbc

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber