Festivalde 15 ton yoğurt dağıtıldı

Kayseri'nin Akkışla ilçesinde geleneksel 208. Yoğurt Festivali'nde 15 ton yoğurt dağıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir haftada üretilen yoğurtların dağıtımında da izdiham yaşandı.

Akkışla ilçesi Üsküdar Yaylası'ndaki Yoğurt Festivali'ne CHP Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, CHP İl Başkanı Sadık Atila ve çok sayıda davetli katıldı. Sabah saatlerinde festival alanını dolduran Akkışlalılar, gönüllerince eğlenmenin de tadını çıkarttı. CHP Milletvekili Şevki Kulkuloğlu da vatandaşlara eşlik ederek, halay çekti.

Akkışla Belediye Başkanı Azmi Sonkur, gelenekselleşen yoğurt festivalinin 208'incisini düzenledikleri belirtti. Akkışla'nın nüfusunun 14 bin olduğunu ancak ilçede bin 198 kişi olarak göründüğünü ifade eden Sonkur, ?2012 yılındayız ama ilçemiz kan kaybediyor. Nereye giderseniz gidin Akkışlalı bir vatandaşımızla karşılaşıyorsunuz. Almanya'da bile 4 bin nüfusumuz bulunuyor.? dedi.

Başkan Sonkur, ?Akkışla halkı yolunu kendi yaptı. Kazma kürek çalışarak okuluna içme suyunu imece usulü getirdi. Acilen köy yollarımız elden geçirilmesi gerekiyor. Akkışla da var olan değerlerini yitiriyor. AK Partili milletvekillerimizin buradaki programa katılmamaları da bizleri üzmüştür.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından bir haftada üretilen 15 ton yoğurt, davetlilere dağıtıldı. Protokol üyeleri kendilerine ikram edilen yoğurttan yedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber