Giresun'un Belen Tepesi keşfedilmeyi bekliyor

Giresun'un Kulakkaya yaylasına 3 kilometre uzaklıktaki Belen Tepesi, manzarası ve seyir alanı ile gözde mekanlardan biri olmaya aday.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bulunduğu yükseklik itibariyle, dört tarafı bulutlarla çevrili olan ve ziyaretçilerine çok geniş bir seyir alanı sunan tepe, yolun ulaşıma müsait olmaması nedeniyle bugüne kadar keşfedilmemiş bir alan olarak duruyor. Yolunun müsait olmayışı sebebiyle sadece arazi araçlarıyla çıkılabilen Belen Tepesi sunduğu manzarayla görenleri hayretler içinde bırakıyor.

Giresun yaylalarının büyük bir turizm potansiyeli bulunduğunu hatırlatan Yavuzkemal Belediyesi Başkanı Abdullah Önal, ?Seyir tepesi olarak da bilinen bu alan, bakir ve henüz keşfedilmemiş doğa harikası bir yer. Dünyanın hiçbir yerinde böylesine bir görsel ziyafeti bulmanız mümkün değil. Tastamam 360 derecelik bir canlı fotoğrafın içindesiniz. Her açısı sizi, ayrı bir manzarayla kendine hayran bırakıyor. Buradan; Bektaş ve Kulakkaya yaylalarını, Karagöl'ü, denizden dağların yamacına taht kurmuş bulut kümelerini seyretmenin keyfini kelimelerle anlatmak zor. Burası doğa harikası bir yer. Ve çok acil turizme kazandırılmayı bekliyor. Potansiyel olarak Türkiye'nin nadide yerlerinden biri.? şeklinde konuştu.

Giresun yaylalarının yol sıkıntılarından dolayı turizm adına gereğince değerlendirilemediğine vurgu yapan Önal, doğa turizmi meraklılarına mutlaka Belen Tepesi'ne uğramalarını tavsiye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber