Emniyet, toplum destekli polislik hizmetlerini tanıttı

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında yürütülen çalışmalar Ermenek Mahallesi Kültür Çadırı'nda tanıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahalle sakinlerinin takip ettiği toplantıda; 112 ve 155 hatlarının kullanılmasında dikkat edilecek hususlar, evde güvenlik, zil uygulaması, sokakta güvenlik, internet güvenliği, dolandırıcılık ve kapkaç olayları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda, mahalle sakinlerinin çevrelerinde gördükleri birçok suç unsurunu polisten daha önce fark edebileceklerine dikkat çekildi. Mahalle sakinlerine, günlük hayatta dikkat etmeleri gereken güvenlik tedbirleri, mahalle polisleri ve iletişim bilgileri hakkında bilgilendirme yapan emniyet yetkilileri, çevrelerinde gördükleri şüphe arz eden durumları 155 polis hattı veya mahalle polisine bildirmelerinin gerekliliğini vurguladı. Suç korkusu ve suça sebep olan etkenlerden bahseden emniyet yetkilileri, herhangi bir suçla karşı karşıya kaldıklarında polise bilgi verilmesinin gerekliliğini anlattı, polis ile vatandaş arasındaki işbirliğinin önemine değindi.

Toplantı sonunda, mahalle sakinlerinin sorun ve önerileri dinlendi, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün suç önleme konulu broşürleri dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber