Profesör çift, kendilerini öldüren oğullarıyla yan yana toprağa verildi

Eskişehir'de psikolojik rahatsızlık yaşayan oğulları Mithat Cingi tarafından öldürülen Prof. Dr. Munise İpek Cingi ve Prof. Dr. Emre Cingi, oğullarıyla yan yana toprağa verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 18:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kullandığı ilaçları içmeyince cinnet getiren şizofreni hastası Mithat Çingi, kendisini uyarmaya gelen annesi Prof. Dr. Munise İpek Cingi ile babası Prof. Dr. Emre Cingi'yi öldürdü. Cingi, daha sonra kendisinin de yaşamına son verdi. Profesör çift için Odunpazarı Anadolu Nasreddin Hoca Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cami bahçesinde taziyeleri aileden geriye kalan ağabey Nejat Cingi kabul etti. Cenaze törenine Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Davut Aydın, üniversite öğretim üyeleri ve Cingi ailesinin yakınları katıldı.

İkindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından anne İpek, baba Emre ve ölümlerine neden olan Mithat Cingi aynı araca bindirilerek Asri Mezarlığa götürüldü. Cingi ailesinin cenazeleri, yan yana toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber