Mersin'de Türkçenin çocuklarına olan sevgi stada sığmadı

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından organize edilen ve ?İnsanlık El Ele, Bayram O Bayram Ola' sloganıyla bu yıl 10.'su gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları'nın Mersin il etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 02:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersinliler stadı tıklım tıklım doldurdu. Stada giremeyen bazı vatandaşlar etkinliği dışarıda kurulan dev ekranlardan takip etti. Programa 25 ülkeden 75 öğrenci katıldı. Sunuculuğunu Ramazan Ümit Şimşek ve Bosnalı Melissa'nın yaptığı gecenin ilk şarkısı olan ?Yeni Bir Dünya ? şarkısını dünya çocukları hep bir ağızdan seslendirdi. Bingöl yöresine ait halk oyunları gösterisini Romanya'dan gelen öğrenciler sunarken Mali'den Fatima'nın ?Sevemedim Karagözlüm' türküsü duygu dolu anlar yaşattı.

Kırgızistanlı öğrencinin ?Sarı Çizmeli Mehmet Ağa' türküsü izleyicileri coşturdu. Azerbaycan ve Mali'den gelen öğrencilerin okuduğu Salkım Sögüt şiiri ise hüzünlendirdi. Mısırlı Muhammet, ?Eşarbını yan bağlama' türküsünü seslendirirken Bosnalı Hana ise ?Benim için üzülme' dedi. Malili öğrenciler Gaziantep yöresi halk oyunları ile hünerlerini sergiledi. Irak'tan gelen Geylan'ın ?Yıkılmadım Ayaktayım' türküsü ise ayakta alkışlandı.

Mersin Valisi Hasan BasriGüzeloğlu, programda yaptığı konuşmada, kentte tarihi bir akşam yaşandığını vurguladı. Güzeloğlu, ?Bu büyük Türkçe buluşmasına, sevgi buluşmasına, çocukları bu mana iklimine hazırlayanlara selam olsun. Bu çocukları yetiştiren, bu ülkenin her bir köşesinden 'önden giden atlılar' gibi dünyanın her bir köşesine giden sevgili öğretmenlerimize selam olsun. Bugün bizleri kimi zaman hislendiren, kimi zaman duygulandıran, kimi zaman güldüren, Türkçemize kendi seslerini, kendi nefeslerini, kendi renklerini ve kültürlerini katan dünya çocuklarına selam olsun? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber