4 ay önce yatış işlemi yapılan hasta hala hastaneye çağrılmadı

Sakarya'da trafik kazası sonrasında yatağa bağımlı hale gelen genç, fizik tedavi için 4 ay önce hastaneye yatışı işlemi yaptırmasına rağmen henüz hastaneye çağırılmadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Durumu kötüye giden genç Sağlık Bakanlığı'ndan yardım istedi.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde oturan 18 yaşındaki Zafer Özarslan, bir yıl önce ağabeyi ile birlikte trafik kazası geçirdi. Ağabeyinin kullandığı otomobilin sisli hava sebebiyle beton direğe çarpması sonucu ağır yaralanan Özarslan, 7 ay boyunca Sakarya'daki çeşitli hastanelerde tedavi gördü. 21 gün yoğun bakımda kalan Özarslan, uzun bir tedavinin ardından yeniden hayata tutundu. Ancak kas, doku, sinir kaybı ve zedelenmesi sebebiyle el ve kollarını kullanamayan Özarslan için acil fizik tedavi önerildi. Bu sebeple İstanbul 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne sevk edildi. Şubat ayında yatışı yapılan Özarslan, ancak aradan geçen süre içerisinde tedavi için çağrılmadı.

Bir süre önce eşini kalp krizinden kaybeden ve bir oğlu da askerde olan anne Sevgi Özarslan, oğlunun durumuna ve yaşadığı çaresizliğe çok üzüldüğünü söyledi. Oğlunun tuvalet dahil, yeme, içme gibi bütün ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını ifade eden Özarslan, ?Oğlum ellerini ve ayaklarını kullanamıyor. Bizim desteğimiz olmadan ayağa kalkamıyor. Ellerinde titreme olduğu için karnını ben doyuruyorum. Zaman zaman alışsın diye kendi haline bırakıyorum. Ancak sabah çayı döktü neredeyse yanacaktı. Bu haline çok üzülüyorum. Fizik tedavi yapılmadığı için durumu giderek kötüye gidiyor." diye konuştu.

?4 AYDIR HASTANEDE YATIYOR GÖRÜNÜYOR?

Anne Sevgi Özarslan, sevkle birlikte hemen hastaneye gittiklerini ve oğlunun yatışını yaptırdığını, ancak tadilat gerekçesi ve yer sıkıntısı sebebiyle hastaneye alınmadıklarını söyledi. Hastaneden ?20 gün içinde çağrılacaksınız' denilerek gönderildiklerini aktaran Özarslan, yaşadığı sıkıntıyı şöyle anlattı: ?4 ay oldu, biz hala haber bekliyoruz. Yatışı yapıldı. Elimdeki kağıt zaten yatış kağıdı. Şu anda çocuğum hastanede yatıyor görünüyor. Ama şu anda evdeyiz, tedavimiz olmuyor. Yazık günah değimli bu çocuğum 18 yaşında. Çocuğumun durumu günden güne kötüye gidiyor. Zaten doktorlar çok geç kaldığımızı söylüyor. Fizik tedavisi kaldığı için kol ve ayaklarında kireçlenmeler başladı. Eğer bu zaman içinde tedavisi yapılsaydı belki de bu gün kendi başına yürüyor olacaktı.?

Anne Özarslan Sağlık Barkanı Recep Akdağ, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den oğlunun tedavisi için yardım çağrısında bulundu. Üzüntülü anne ?Doktorlar ?Artık geç kaldığı için yürümeyebilir' diyor. Bu çocuğun tedavisinin bu kadar gecikmemesi lazımdı. 7 ay hastanede yattık, doktorlar büyük çaba gösterdiler, bu duruma getirdiler. Biz eve çakıldık kaldık. Çocuğumun tedavi olmasını istiyorum.? şeklinde konuştu.

Güçlükle konuşan Zafer Özarslan, iyileşmek,artık gezmek istediğini belirterek, ?Yardım etsinler bana, fizik tedaviye başlamak istiyorum. Bir an önce kendim gezmek istiyorum. Çalışmak istiyorum. Anneme yardım etmek istiyorum.? dedi.

Hastane yetkilileri ise hasta sayısının çok olması sebebiyle bekletmek zorunda kaldıklarını, 2011 yılında randevu alanlardan bile halen tedavi için bekleyenlerin olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber