Alternatif turizm, yüzde 200 büyüdü

Alternatif turizm, 5 senede yüzde 200 oranında büyüme elde etti. Sektörün önde gelen aktörlerinden Şah İnn Paradise'ın Genel Müdürü Yusuf Yücel, "Her sezon bu sektöre yeni mekânlar giriyor fakat talep o kadar fazla ki yine de yetmiyor." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alternatif tatil yörelerine ilgi giderek artıyor. Bunlardan ailelere hitap eden ve alkollü içeceklere yer verilmeyen Şah İnn Paradise, müşteri sayısını katlıyor. Sektöre 6 sene evvel girdiklerini belirten Genel Müdür Yusuf Yücel, ?Burada ?aile yapımıza uygun tatil' anlayışını temel aldık. Bu konsepti oluştururken tek muhafazakâr kesimi göz önünde bulundurmadık. Kıskanç karı kocaları, aileleri, kadınları da göz önünde bulundurarak Türk örf ve adetlerine uygun bir tatil anlayışı oluşturduk. Esasında turizme de yeni bir konsept sunduk." dedi.

Kısa sürede bu konseptin çok sevildiğini dile getiren Yücel, "Konuklarımız, tatil yaparken hem huzurlu hem de rahat. Çünkü onlara alıştıkları ve arzuladıkları bir tatil sunuyoruz. Tabii bu olumlu tabloyu gören yatırımcılar, alternatif turizme yönelmeye başladı. Her sezon bu sektöre yeni mekânlar ekleniyor fakat talep o kadar fazla ki yine de yetmiyor. Çünkü dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir konsept, böyle bir tatil anlayışı yok.? ifadelerini kullandı.

Alternatif turizmin 5 senede yüzde 200 oranında büyüdüğünü aktaran Yusuf Yücel, şunları kaydetti:

"Bu oran hakikaten çok fazla. Gelecek seneler daha da artması bekleniyor. Biz de yeni yatırımlar içindeyiz. Şu an hizmet veren mekânımız Antalya'nın batısı Kumluca Bölgesi'nde bulunuyor. Antalya'nın doğusu olan Belek tarafında yeni bir alan için arayış içindeyiz. Yaklaşık 100 milyon dolarlık bir yatırımla yaz-kış hizmete açık olan 5 yıldızlı bir otel projemiz var. Konseptimizi bozmadan Türkiye'de daha önce eşi benzeri görülmemiş bir otel yapacağız ve yine farkımızı ortaya koyacağız. Yazın tatil köyünü tercih edenler Antalya'nın batısına, kışın da ailesiyle tatil yapmanın keyfini tatmayı arzu edenler Antalya'nın doğusuna gelecek. Birkaç sene içinde termal ve şehir otelleriyle Şah inn Paradise markası büyümeye devam edecek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber