Elbistan'dan mahalle tepkisi

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe yönetimi siyasi partileri ziyaret ederek Elbistan'ın Kahramanmaraş'a bağlı bir mahalle statüsü kazanmasının önüne geçmek için destek arıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elbistan, Nurhak, Ekinözü ve Afşin Ziraat Odası Başkanları ortak bir açıklama yaparak Kahramanmaraş'ın Elbistansız büyükşehir olması gerektiğini kaydetti. Ortak açıklamayı okuyan Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, Kahramanmaraş büyük şehir olacak 170 km uzakta olan Elbistan Kahramanmaraş'ın en büyük mahallesi oluyor. Dünyada bu kadar uzaklıkta bir mahalle olduğunu sanmıyorum. Nurhak 200 km Afşin 160 km uzaklıkta. Ancak bu eyalet sisteminde olur. Elbistanlı öyle bir cezalandırılıyor ki; Siz ilmi olmak istiyorsunuz? Alın sizi mahalle yapıyorum deniyor. Bizler Kahramanmaraş'a mahalle olmak istemiyoruz. Elbistan'ın hakları gasp edilmemeli.? dedi.

"Bizler Elbistan'la varız, bizler bölge halkı olarak Kahramanmaraş'ın Büyükşehir olmasına karşı değiliz" diyen Bulut, ?Elbistan'ın mahalle olmasına karşıyız. Elbistan başkentlik yapmış bir kent, Elbistan'ı küçük görmeye, küçük düşürmeye kimsenin hakkı yok. Elbistan hak ettiği yerde olmak istiyor. Yani İl olmak istiyor, hangi vicdan sahibi 32 ilden büyük Elbistan'ın il olma hakkı yok diyebilir?? görüşünü aktardı.

Elbistan durumunda olan bazı kentlerin özel statü ile yönetilmesi gerektiğini belirten STK temsilcileri, 2 saatlik mesafede yer alan il merkezinden sadece bir imza almanın bir günler aldığını kaydederek bu durumun dikkate alınmasını istiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber