'Sahtecilik' operasyonunda 23 kişi gözaltına alındı

İstanbul'un da aralarında bulunduğu 6 ilde yapılan operasyonda, sahte pasaport, vize, sahte kimlik ve diplomalar temin ederek sahtecilik yapıldığı iddiasıyla 23 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 bin euro karşılığında Avrupa ülkelerine göçmen gönderdiği belirlenen şüphelilerle 106 pasaport, çok sayıda sahte belge ve kimlik ele geçirildi. Operasyon, polis kamerasına yansıdı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen insan kaçakçılığı ve sahtecilik operasyonunda İstanbul, İzmir, Kocaeli, Elazığ, Şanlıurfa ve Gaziantep'te faaliyet gösteren bir şebekenin takibine başlandı. Yaklaşık 8 ay süren takibin ardından polis, bazı bilgilere ulaştı. Buna göre, sahte belgelerle Türkiye'den vize istemeyen ülkelere ya da diğer ülkelere bazı kişilerin para karşılığı gönderildiği belirlendi. Yaklaşık 10 bin euro karşılığında gerçekleştirilen işlemleri takibe alan polis, 6 ilde eş zamanlı harekete geçti. İstanbul'da Kadıköy ve Bahçelievler'de iki ayrı adrese operasyon yapılarak çok sayıda pasaport, sahte belge, kimlik kartları ve baskı cihazları ele geçirildi.

2'si kadın 23 şüpheliyi gözaltına alan polis, imalathanede yapılan aramalarda 106 adet pasaport, 38 adet vize pulu, 193 adet boş nüfus cüzdanı, 199 adet boş sürücü belgesi, 63 adet boş lise diploması, 113 adet boş meslek lisesi diploması, 22 adet boş evlilik cüzdanı, 46 adet isimlere düzenlenmiş nüfus cüzdanı, 82 adet isimleri düzenlenmiş lise diploması, 38 adet mühür ve kaşe, 2 adet mühür basım makinesi, 4 adet pres makinesi, 1 adet mor ışık cihazı, 1 adet numaratör ve sahte belge yapımında kullanılan cihazlar ele geçirdi. Operasyon anı polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Polisin tespitlerine göre, özellikle Türkiye'den vize istemeyen ülkeler üzerinden Avrupa ülkelerine sahte pasaport ve vizelerle insan kaçakçılığı yapıldığı ortaya çıktı. Bu işlemler karşılığı yaklaşık 10 bin euro alındığı belirlendi. Polisin operasyonuyla yaklaşık 33 kişinin benzer yollarla yurt dışına çıkışlarının önüne geçildiği belirtildi. Sahte kimliklerin 500 liraya, sahte diplomaların 200 liraya yapıldığı kaydedildi.

Aralarında 1 Bulgaristan, bir de İran uyruklu kişinin de bulunduğu 23 şüpheli ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber