Zara'dan bir grup öğrenci, Sivas'taki tarihi ve turistik mekanları gezdi

Zara'dan bir grup öğrenci, Sivas'taki tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zara Gümüşçevre ve Tuzlagözü köylerindeki okullarda eğitim gören öğrenciler, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Buruciye Medresesi ve Şifaiye Medresesi'ni gezdi.

Gün boyu Sivas'ı gezme imkanı bulan öğrenciler, son olarak Ethembey Parkı'nda gönüllerince eğlenerek günün yorgunluğunu attı. Eğitimci yazar İsmail Hakkı Acar, Sivas'ın tarihi hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Programı organize eden Zara Kültür Araştırma Grubu Başkanı Yakup Kadri Bozalioğlu, "İlçemiz Zara'ya bağlı Tuzlagözü ve Gümüşçevre köyleri birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okulu öğrencileri için Zara İlçe Kaymakamlığı ve Zara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün oluruyla Zara Kültür Araştırma Grubu'muzca Sivas'a bir gezi düzenlenmiştir" dedi.

Bu tür gezileri önceki yıllarda da düzenlediklerini hatırlatan Bozalioğlu, bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri bu geziyle, öğrencilerin Sivas Kongresi'nin yapıldığı mekanlarda izlenimlerde bulunmalarını, kentin tarihi dokusuyla tanışmalarını, bu sayede tarih ve kültür şuuru kazanmalarını amaçladıklarını söyledi.

Muhabir: İbrahim Özel

Yayıncı: Ahmet Ekici

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber