Telekom ihalesine iptal davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2005 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom'da örgütlü Haber Sen Sendikası, Telekomünikasyon Kurulu'nun, Türk Telekom hisselerinin altyapı mülkiyeti ile birlikte devredilmesini öngören kararının iptali için Ankara İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

Telekomünikasyon Kurumu'na karşı bugün açılan dava ile Türk Telekom hisselerinin altyapının mülkiyeti ile birlikte devredilmesine ilişkin Telekomünikasyon Kurulu kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması talep ediliyor. Türk Telekom hisselerinin yüzde 55'nin blok olarak satılarak, özelleştirilmek istenildiği ifade edilen dilekçede, özelleştirme halinde halen Türk Telekom'da çalışmakta olan kamu görevlilerinin nakil işlemi ile bir başka kuruma atanacakları, maddi ve manevi olarak ciddi olarak sıkıntıya düşecekleri belirtildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 25 Kasım 2004 tarihli ihale ilanı ile özelleştirme sürecinin başlatıldığı anımsatılan dilekçede, ihale ilanında, Türk Telekom'un yüzde 55 oranındaki hissesinin blok olarak satılacağı, kablo TV altyapısı ile bu altyapıya ilişkin mülkiyet ve işletim haklarının ihale kapsamı dışında olduğunun belirtildiği kaydedildi. İlanda, ihalenin kamuya kapalı bir toplantı ile bugün sonuçlandırılacağının dile getirildiği hatırlatılan dilekçede, özel mülkiyete tabi olması mümkün olmayan ana şebeke ve altyapının dava konusu karar ile mülkiyete tabi kılınıp özel bir firmaya devrinin sağlandığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber