Karaman üniversiteye kavuşacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2005 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaman Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nin açılabilmesi için gerekli olan altyapı çalışmalarının tamamlandığını söyledi.
Valilik makamında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Karaman Valisi Güzeloğlu, "Bugün gündemimizin en önemli maddesini Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi oluşturuyor. Karaman il oluşundan buyana çok hızlı bir gelişme sürecine girmiş, sosyo-ekonomik ve kültürel alanda 81 il ölçeğinde takdir edilecek bir yer edinmiştir. Karaman sosyo-ekonomik kalkınmada Devlet İstatistik Enstitüsü'nün (DİE) verilerine göre her yıl ilk 25 il arasında yer almıştır. Bizim çabamız Karaman'ın tüm yönleriyle kalkınması, gelişmesi ve bunun sürdürülebilir olmasını sağlamaktır. Karaman'a üniversite kurulmasının haklı ve çok önemli iki ana nedeni vardır. Bunlardan birincisi Türk dilinin baş mimarı Karamanoğlu Mehmet Bey'in misyonunu taşıyacak olması ve dolayısıyla tüm Türk dünyasını kucaklayan bir görev üstlenecek olmasıdır. Dolayısıyla Karaman'ın hak edilmiş ve hazmedilecek bir bütünlükte olmasıdır. Üniversite herkesi kucaklayacak bir bütünlüğe sahip olmalıdır. Karaman da her yönüyle bunu hak etmektedir. İllere yeni kurulacak üniversiteler arasında Karaman'ın yer almasının bir zorunluluk olduğunu biliyoruz. Bunun içinde ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" dedi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, geçtiğimiz gün Ankara'da TESK Genel Başkanı Derviş Günday ile aralarında imzaladıkları protokol ile İl Özel İdaresi'ne devredilen METEM binasıyla ilgili olarak, "TESK tarafından başlatılan Mesleki Eğitim ve Teknoloji Eğitim Merkezi 3'lü yapı bloğunun üniversite altyapısında kullanılmak üzere İl Özel İdaresi'ne devir işlemi gerçekleştirildi. Yarım kalan bu binaların tamamlanması işin diğer yanı. Bunun içinde maliye bakanımızın Karaman'ı ziyareti sırasında söz verdiği 5 milyon YTL'lik ödenek bu binaların bitirilmesi için kullanılacak. Yine yapımına Saray grubu tarafından başlanan ve üniversiteye devredilen binanın tamamlanması için yapmış olduğumuz görüşme neticesinde bu binayı tamamlayarak Karaman'ın hizmetine sunacaklarını öğrendik. Buradaki eksiklikleri ve yetersizlikleri tamamlayıp Karamanoğlu Mehmet Bey adına yakışır bir hale getireceğiz" şeklinde konuştu.

Vali Güzeloğlu, Karaman'a neden üniversite açılması gerektiğinin anlatılacağı bir de kitapçık çalışması içerisinde olduklarını belirtti. Önümüzdeki günlerde YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ile üniversite konusuyla ilgili bir görüşmeleri olacağını ve bu görüşmede Karaman'ın üniversiteyi hak eden bir il oluşunun vurgulanacağını kaydeden Vali Güzeloğlu, "Bu bir süreçtir. Bu süreçte her kurumun, her kişinin yapabileceği en üst düzeyde katkıyı yapması gerekir. Ben bu süreçte bizlere her konuda destek olan başta milletvekillerimiz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine, hayırsever vatandaşlarımıza, işadamlarımıza şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber