Vali Turhan: Yöneticiler olarak hepimiz hizmetkarız

Batman Valisi Ahmet Turhan, kamu kurum amirleri ve kaymakamlarla yaptığı sohbet toplantısında, kamu hizmetlerinin niteliğini ve vatandaş memnuniyetini masaya yatırdı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Turhan, ?Hepimiz hizmetkarız, taşıdığımız yük kutsi bir yük. O nedenle işinizi asla küçümsemeyin.? dedi.

Vali Turhan, Batman'da görev yapan tüm kamu kurum müdürleri ve kaymakamların hazır bulunduğu toplantıda nitelikli kamu hizmeti, vatandaş memnuniyeti, şeffaflık ve verimli çalışma konularıyla ilgili mesajlar verdi.

Kurumların hizmet sunumunda vatandaş memnuniyetinin kamu hizmeti açısından olduğu kadar devlet-millet kaynaşması bakımından da önemli olduğunu vurgulayan Vali Turhan, "Biz bir ekibiz ve devleti temsil ediyoruz. Hizmet verirken insanlara şefkatle yaklaşmamız lazım. Doğru bir dokunuş insanlarımızı memnun edeceği gibi yanlış bir dokunuş insanımızı devletten soğutacaktır. Bunun farkında olmamız ve ona göre hareket etmemiz lazım." ifadesini kullandı.

Konuşmasında vatandaşın memnuniyetinin önemini ısrarla vurgulayan Vali Ahmet Turhan, "Vatandaş bizden memnun değilse işi hızlı yapmamızın da bir anlamı yok." dedi. Yöneticilere, kapılarını çalan herkese eşit ve hakkaniyetli yaklaşmaları talimatını veren Vali Turhan, verilen hizmetlerde ise şeffaf olunmasını istedi. Dürüst ve ahlaklı idareciliğin önemine dikkat çeken Vali Turhan, ?İdareciyseniz hesap vermekten korkmayın, asıl hesap veremeyeceğiniz konularda hesaba çekilmekten korkun.? diye konuştu.

Her kurumun amirinin kurumuna sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Vali Ahmet Turhan, art niyetli kişilerin halkla devleti psikolojik olarak koparmaya çalışabileceğine dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Bunun olmaması için hizmet verirken vatandaşa şefkat gösterip empati yapmamız lazım.?

Turhan, yolsuzlukla mücadele ve şeffaf yönetimin önemini özellikle vurgulayarak, bu yapıyı el birliğiyle güçlendireceklerinin altını çizdi. Bu kapsamda kurumların yaptığı tüm ihalelerin valilik web sitesinde yayınlandığını ve bunu titizlikle takip edeceklerini vurgulayan Turhan, buna riayet etmeyen kurum yöneticileri hakkında anında soruşturma açılacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber