Bursa Polis Koleji, 4. dönem mezunlarını şarkılarla uğurladı

Bursa Polis Koleji 4. dönem mezunlarını okul bahçesinde düzenlenen törenle uğurladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2004 yılında açılan ve 369 öğrencinin eğitim gördüğü kolejden mezun olan 72 öğrenci kep atma töreninden sonra hep bir ağızdan ?Bir şarkısın sen, ömür boyu sürecek' şarkısını söyleyerek birbirlerine sarıldı. Aileler de çocuklarını bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadı.

Mezuniyet törenine, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz, Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, daire müdürleri, öğrenci aileleri katıldı. Çocukların mutlu günlerinde onları yalnız bırakmayan aileler de fotoğraf makineleri ve kameralarla töreni kayda aldı. Türkiye'nin iki polis kolejinden birisi olduklarını belirten Bursa Polis Koleji Müdürü Cenk Durukan, ?39 öğretmen kadromuz, tecrübeli idari kadromuzla öğrencilerimizi spordan sosyal aktivitelere kadar donanımlı bir şekilde yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şunu herkes bilsin ki Bursa Polis Koleji'nden mezun olan bu 72 öğrencimiz dört dörtlük yetiştirilmiştir.? dedi.

Huzur ve güvenliğin olmadığı yerde başka hiçbir hizmetin olmayacağını belirten Bursa Valisi Şahabettin Harput da geleceğin emniyet amirlerinin donanımlı yetiştirildiğine dikkat çekti. Vali Harput şunları kaydetti: "Sevgi samimiyetle fedakarlığı gerektirir. Kuru bir sevgi ifadesi çok şey anlam taşımaz. Bu mezun öğrencilerimiz de gerçek manada sevdikleri vatanın huzuru ve güvenliği için çalışacaktır. Sırtınızdaki elbise sizi sakın gurura kaptırmasın. O büyük bir şan ve şeref olduğu kadar size çok büyük mesuliyet yüklüyor. Hitap ettiğiniz kitle, sizin anneniz, babanız, kardeşleriniz ya da evlatlarınız olacak. Onlara sevgiyi saygıyı her zaman engin bir deniz gibi göstereceksiniz. İnsanlar size rahatlıkla gelecek dertlerini, sıkıntılarını anlatacak ve onların dertlerine çare olduğunuz zaman görevinizi yapmanın mutluluğunu yaşayacaksınız."

Bursa Polis Koleji 4. Dönem Birincisi Hüseyin Vural ise insan hakları ve hukukun üstünlüğünü kendilerine şiar edindiklerini söyledi. Vural'ın okul kütüğüne şilt çakmasının ardından dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar ve saat gibi çeşitli hediyeler verdi. Okulu dereceyle bitiren öğrencilere ödülünü veren Bursa Valisi Şahabettin Harput, okul birincisi Hüseyin Vural'ın annesi Fatma, babası Süleyman ve dedesi Emin Şükrün ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Harput, Eğitimde Bilişim ve Kültür Oluşumu Olimpiyatı (E-BİKO) 2012'de 'Hard Login' adlı eğitimde Ar-Ge çalışmasıyla dünya birincisi olan Harun Güleç ve Mustafa Kemal Altıner'le aynı olimpiyatta dünya üçüncüsü olan Mustafa Talha Kılıç ve Selim Yıldız'a da bilgisayar hediye etti.

Tören geçişinin ardından kolejden mezun olan öğrenciler keplerini hep birlikte havaya atarak, birbirlerine sarıldı. ?Bir şarkısın sen, ömür boyu sürecek' şarkısını seslendiren öğrenciler sevinçlerini aileleriyle birlikte yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber