İşten çıkarılan Sivas öğretmenevi işçileri davayı kazandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2005 22:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas't,a işçi fazlası ve sendikaları oldukları iddiasıyla görevlerine son verilen 26 Öğretmenevi işçisinin İş Mahkemesi'ne açtıkları 'İşe İade' davası sonuçlandı. Mahkeme, işçileri haklı bularak, işlerinin geri verilmesine karar verdi.

Konuyla ilgili olarak yaklaşık 10 gündür Öğretmenevi binası önünde bekleyen işçilerin ve ailelerin yanına gelen Türkiye Otel, Lokanta, ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası (OLEYİS) İç Anadolu Bölge Temsilcisi Süleyman Doğan, mahkemenin işçileri haklı bulduğunu, işlerinin ve haklarının geri iade edilmesine karar verdiğini söyledi.

Dosya'nın Yargıtay'a gönderileceğini ve Yargıtay'ın onaylamasından sonra 26 işçinin işlerine geri dönmesini beklediklerini kaydeden Doğan, "Mahkeme, işçilerin haklarını geri vermiştir. Bizler bugünü sabırsızlıkla bekledik ve sonuçtan mutluyuz. Ancak yetkililerin mahkemenin vereceği karara karşı ne yapacağını düşünüyoruz. Umarım, onlar da mahkemenin kararını uygular" dedi.

Doğan, işçilerin yaklaşık 10 gündür Öğretmenevi binası önünde beklediğini hatırlatarak, Yargıtay'dan gelecek cevaba kadar beklemelerin devam edeceğini kaydetti.

Bu arada, 2 Temmuz 1993 yılında yaşanan Sivas olaylarının 12. yıldönümü programına katılmak üzere Sivas'a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Nurettin Sözen de işçilere destek olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber