Bakan Yazıcı: Özal'ın ölümüyle ilgili şüpheler sonuna kadar araştırılmalı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili hazırlanan rapordaki şüphelerin sonuna kadar araştırılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın annesinin cenaze namazına katılmak için Teşvikiye Camii'ne gelen Bakan Hayati Yazıcı, DDK'nın Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili hazırladığı rapora ilişkin basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yazıcı, ?Merhum Turgut Özal bizim 8. Cumhurbaşkanımız. Siyasi tarihimizde devlet yönetimimizde çok önemli bir yeri var. Vefatı hep tartışıldı. Devlet Denetleme Kurulu da bir rapor hazırladı. Teknik detaylarını henüz bilmiyorum. Esas olan Türkiye'de şüphelerin ortadan kaldırılmasıdır. Şayet bu şüpheleri doğrulayacak deliller varsa onların da ortaya çıkartılmasıdır. Diliyorum ki her şey aydınlığa ve açıklığa kavuşur.? diye konuştu.

?İddialar sizde bir şüphe uyandırıyor mu? şeklindeki soruya Yazıcı, ?Bu kadar şey söylendiğine göre ?artık her neyse açıklansın' diyoruz. Bunun ötesinde hepimiz geldik gideceğiz. Ölümün ne zaman geleceğini kimse bilemez. Ama merhum Turgut ani ölümüyle ilgili bir hayli şüphe ortaya çıkıyor. İnşallah bu şüpheler açıklığa kavuşur.? cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber